Teknolojinin gelişimi sayesinde hem tüketicileri daha doğru anladıklarını hem de gelecek trendlerine yön verdiklerini kaydeden P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı TankutTurnaoğlu, tüketicilerin hayatlarını iyileştirecek çözümler üzerinde çalıştıklarını belirtti. Turnaoğlu, bu konuda Nesnelerin İnterneti (IoT) ve Yapay Zeka gibi en yeni teknolojilerinden de etkin bir şekilde yararlandıklarını belirterek yakın zaman önce Vestel işbirliğiyle hayata geçirdikleri ve çamaşır makinesi üzerinden otomatik Ariel çamaşır makinesi deterjanı sipariş verilmesine imkan veren uygulamalarını örnek verdi. “Vestel ile birlikte hayata geçirdiğimiz proje IoT alanında Türkiye’de ilk, dünyada ise hali hazırda sayılı örneklerden biri. Amacımız sadece en iyi deterjanı sunmak değil, aynı zamanda deterjanı eve taşıma derdine son vermek. Uygulamanın canlı örneklerini yaz döneminde piyasada göreceksiniz” dedi.
2020 yılına kadar dünyada nesnelerin internetini oluşturan birbirine bağlanabilir cihazların sayısının 34 milyara ulaşacağı tahmin ediliyor. IoT çözümlerine yönelik harcamaların ise 2021 yılına kadar 6 trilyon dolara ulaşacağı hesaplanıyor. IoT ayrıca ülkelerin hasılalarının büyümesine 2030 yılına kadar 10 ila 15 trilyon dolar arasında eklemede bulunacağı öngörülüyor.
Türkiye’de ilk kez yapay zeka üzerine Hackathon düzenleyecek
P&G ayrıca sadece Türkiye’de gençlere özel sunduğu Banabak mobil uygulaması için Hackathon düzenlemeyi planlıyor. Turnaoğlu bu konuda da “Pazarda iyi rekabet etmek en yeni teknolojileri yakından takip etmeyi gerektiriyor. Gelişmekte olan teknolojilerin bizim inovasyon genimizi daha fazla besleyebilmesi için Hackathon’lar da düzenlemeye başladık. İlkini Türkiye’nin de aralarında olduğu 10 ülkede yaklaşık 4 ay önce ses ve görüntü tanıma teknolojileri düzenledik. Şimdi ikincisini Mayıs ayında Türkiye’de özel olarak düzenlemeyi planlıyoruz. Bu da tamamen yapay zeka teknolojileri üzerine olacak.Gençleri yapay zeka teknolojilerini kullanarak P&G’e özel çözümler geliştirmeye davet edeceğiz” açıklamasında bulundu.