TÜNAŞ (TÜRKİYE NÜKLEER ENERJİ AŞ
- TÜNAŞ (Türkiye Nükleer Enerji A.Ş.), kaynaklara göre dünya elektrik üretimiyle ilgili önemli bir bilgi paylaşımı yaptı. TÜNAŞ'ın paylaşımına göre dünyada nükleer enerjinin elektrik üretiminde payı artacak. Nedeni, yeni inşa edilen ve edilecek nükleer santraller.
TÜNAŞ: ''2050 yılına kadar nükleer enerji kapasitesinin üç katına çıkarılması hedefleniyor. Bu adım, küresel enerji dönüşümünde nükleer enerjinindaha güçlü bir rol üstleneceğini gösteriyor.''
KAYNAKLARA GÖRE DÜNYA ELEKTRİK ÜRETİMİ (2024)
1- Nükleer enerji yüzde 9
2- Hidroelektrik yüzde 14
3- Güneş enerjisi yüzde 7
4- Rüzgar enerjisi yüzde 8

KAYNAK: TÜNAŞ (Türkiye Nükleer Enerji AŞ)
BİLGİ
''Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'a (ETKB) bağlı Kamu İktisadi Teşekkülü (KİT) EÜAŞ’ın bağlı ortaklığı olan Türkiye Nükleer Enerji A.Ş. (TÜNAŞ), 2015 yılında EUAS International ICC adında yurt dışında kurulan şirketin özvarlığını devralarak, 2022 yılında Türkiye’de kurulmuştur.
EUAS International ICC, 2015/8022 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Jersey adalarında kurulmuştur. EUAS International ICC’nin amacı “uluslararası anlaşmalar çerçevesinde belirlenen faaliyetler ile uluslararası anlaşmalar öncesinde yurt içinde yapması gerektiği Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca belirlenen faaliyetleri ve yurt dışında elektrik enerjisi üretimi ve ticareti ile yakıt ve atık yönetimine yönelik (elektrik santrali kurulması, işletilmesi, bakımı, onarımı ve rehabilitasyonu, elektrik ticareti, yakıt ve atık yönetimi gibi) faaliyetleri yerine getirmek”tir.
2050 yılına kadar nükleer enerji kapasitesinin üç katına çıkarılması hedefleniyor. Bu adım, küresel enerji dönüşümünde nükleer enerjinindaha güçlü bir rol üstleneceğini gösteriyor'' (Kaynak: Tünaş).

nükleer enerji - enerji ekonomisi
Yorumlar
Kalan Karakter: