- AKOM UYARISI
- 5-9 TEMMUZ ARASINA DİKKAT!
AKOM, İstanbulluları yeni bir sıcak hava dalgasına karşı uyardı. 5-9 Temmuz tarihleri arasına dikkat çekilen açıklamada; güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde başta yaşlılar, çocuklar, hamileler ile astım ve kalp yetmezliği gibi kronik rahatsızlıkları bulunan kişilerin doğrudan güneş altında kalmamaları gerektiği belirtildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet İşleri Dairesi Başkanlığı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbulluları 5-9 Temmuz tarihleri arasında etkili olması beklenen sıcak hava dalgasına karşı uyardı.
Geçtiğimiz haftayı Poyraz rüzgarının da etkisiyle mevsim normallerinde geçiren İstanbul'da, 5 Temmuz itibarıyla sıcaklıkların yeniden artacağı belirtildi. Nem oranındaki yükseliş nedeniyle özellikle gece saatlerinde uyku konforunun azalabileceğine dikkat çekildi.
AKOM '' güneş ışınlarının dik geldiği 11.00 ile 16.00 saatleri arası ...''

Açıklamada, güneş ışınlarının dik geldiği 11.00 ile 16.00 saatleri arasının, güneş çarpması açısından en riskli zaman dilimi olduğu vurgulandı. Başta yaşlılar, çocuklar, hamileler ile astım ve kalp yetmezliği gibi kronik rahatsızlıkları bulunan kişilerin doğrudan güneş altında kalmamaları gerektiği belirtildi.
akom uyarıları - enerji ekonomisi
Yorumlar
Kalan Karakter: