YAYINLANDI - Konu ''Benzin etanol'' ve ''Motorin biodizel'' harmanlanması tebliğleri!

TAKİP ET

''Benzin Türlerine Etanol Harmanlanması Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'' ile ''Motorin Türlerine Biodizel Harmanlanması Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'de'' değişiklik yapıldı. - EPDK

- ''Benzin Türlerine Etanol Harmanlanması Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'' ile ''Motorin Türlerine Biodizel Harmanlanması Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'de'' değişiklik yapıldı. 

- Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)'nın tebliğleri, Resmi Gazete de yayınlandı (3 Kasım 2023 tarihli Resmi Gazete).

 

ayrıntılar...

 

Benzin etanol harmanlanması

''BENZİN TÜRLERİNE ETANOL HARMANLANMASI HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ''

MADDE 1- 7/7/2012 tarihli ve 28346 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Benzin Türlerine Etanol Harmanlanması Hakkında Tebliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve ikinci fıkrasında yer alan “%3” ibaresi “%2” olarak değiştirilmiştir.

“(1) Rafinerici lisansı sahipleri tarafından, bir takvim yılı içerisinde, kara tankeri dolumu üniteleri vasıtasıyla teslim edilen benzin türlerinin toplamına, en az %2 (V/V) oranında, yerli tarım ürünlerinden üretilmiş etanolün harmanlanmış olması zorunludur.”

MADDE 2- Aynı Tebliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 5- (1) Rafinerici ve dağıtıcı lisansı sahiplerinin etanol harmanlama yükümlülüğünün hesaplanmasında, 2023 ve 2024 yılları tek bir yükümlülük dönemi olarak kabul edilir.”

MADDE 3- Bu Tebliğ 1/1/2024 tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4- Bu Tebliğ hükümlerini Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı yürütür.

 

Motorin - biodizel harmanlanması...

''MOTORİN TÜRLERİNE BİODİZEL HARMANLANMASI HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ''

MADDE 1- 16/6/2017 tarihli ve 30098 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Motorin Türlerine Biodizel Harmanlanması Hakkında Tebliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 4- (1) Rafinerici ve dağıtıcı lisansı sahiplerinin biodizel harmanlama yükümlülüğünün hesaplanmasında, 2023 ve 2024 yılları tek bir yükümlülük dönemi olarak kabul edilir.”

MADDE 2- Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Tebliğ hükümlerini Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı yürütür.

 

epdk enerji tebliğleri

epdk enerji tebliğleri