SÜRCÜLER - 1 Aralık'ta başlıyor ve cezası 835 TL

TAKİP ET

Zorunlu Kış Lastiği uygulaması 1 Aralık 2021 tarihi itibariyle başlıyor. Buna göre 1 Aralık itibariyle kamyon, minibüs, kamyonet gibi ticari araçlar zorunlu olarak kış lastiği takacak.

Zorunlu Kış Lastiği uygulaması

Zorunlu Kış Lastiği uygulaması 1 Aralık 2021 Çarşamba günü itibariyle başlıyor. Buna göre 1 Aralık 2021 tarihi itibariyle kamyon, minübüs, kamyonet gibi ticarei araçlar zorunlu olarak kış lastiği takacak. Trafik denetimleri sırasında kış lastiği takmayan sürücülere 835 TL para cezası kesilecek. Ceza tutarı, 1 Ocak 2022 tarihinde 'Yeniden Değerleme Oranına' göre tekrar artacak. 
Zorunlu Kış lastiği uygulaması, 1 Nisan 2022 tarihinde sona erecek. 

 

Güvenlik sürüş sağlıyor

Kış lastiği uygulaması, karlı ve buzlu yollarda güvenli sürüş sağlıyor. Bu nedenle de; kış aylarında zorunlu olmamakla birlikte, diğer araç sahiplerininde kış lastiği takması öneriliyor. 


ÖNEMLİ: Kış lastiği seçerken ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler



 

Karlı ve buzlu havalarda araç hızını düşürün

Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü'de (EGM), sosyal medya üzerinde sürücülere kış lastiği takmaları için hatırlatma yaptı. EGM hatırlatmasında ayrıca güvenli sürüş için, karlı ve buzlı zeminlerde araç hızının düşürülmesi ve takip mesafesinin korunması hatırlatmasını da yaptı.

Enerji Ekonomisi

kış lastiği trafik güvenli sürüş zorunlu kış lastiği uygulaması nedir sürücüler kış lastiği cezası zorunlu kış lastiği