Son dönemin rekoru!

TAKİP ET

Ham petrol fiyatları yeni bir sürpriz yaptı ve 58 doları da aştı. Halen uluslararası piyasalarda 1 varil brent türü ham petrol, 58,79 dolar rakamlarından işlem görüyor. Petrolün 59 dolar rakamına yaklaşması, son dönemin yeni rekoru oldu. 
 

AKARYAKITA ZAM BASKISI ARTTI

Ham petrol fiyatlarının 59 dolara yaklaşması, benzin ve motorin türü akaryakıt ürünlerine zam baskısını artırdı. Akaryakıt ürünlerine kısa süre içerisinde zam gelme ihtimalini kuvvetlendi.
 

DÖVİZ DÜŞÜYOR

Ancak, petrol artışının akaryakıta zam baskısı sınırlı olacak. Çünkü, petrolün aksine akaryakıt fiyatları için bir diğer belirleyici unsur olan dövir kuru geriliyor. Halen serbest piyasa da 1 ABD Doları 7,13 TL rakamlarından işlem görüyor. Döviz kurundaki gerileme petrol kaynaklı zammında sınırlı olmasına etkili olacak. 
Döviz kuru son dönemde, 8 lira rakamlarından 7 lira seviyelerine geriledi.
 

AKARYAKIT FİYATLARI

Öte  yandan petrol ve döviz artışı nedeniyle akaryakıt fiyatlarına gelen aşırı zam nedeniyle uygulanan Eşel Mobil Sistemi, zamların pompaya yansımasını engelliyor.
Halen 1 litre benzin (95 oktan) istasyonda 7,19 liradan ve 1 litre motorinde 6,58 liradan satılıyor (Enerji Piyasa Düzenleme Kurumu (EPDK) En Yüksek Hacimli İlk 8 Şirket Ortalaması).

Yorum Haber - Enerji Ekonomisi

ham petrol fiyatları akaryakıt fiyatları eşel mobil sitemi enerji ekonomisi