Petrol uçtu - Akaryakıt Büyük ZAM gelebilir!

TAKİP ET

Ham petrol fiyatları, son dönemin en yüksek rakamına çıktı. Ve petrolün varil fiyatı uzun bir aradan sonra 90 dolar rakamına yaklaştı. İşte ayrıntılar...

Ham petrol fiyatları, son dönemin en yüksek rakamına çıktı. Ve petrolün varil fiyatı uzun bir aradan sonra 90 dolar rakamına yaklaştı. 

 

ayrıntıar...

ham petrol fiyatları: Ham petrol fiyatları, son dönemin en yüksek rakamına çıktı. Ve petrolün varil fiyatı uzun bir aradan sonra 90 dolar rakamına yaklaştı. Halen uluslararası petrol piyasalarında 1 varil brent petrol 89 dolar rakamlarında işlem görüyor. Petrol fiyatlarındaki bu ani artış, benzin ve motorin türü akaryakıt ürünlerine zam baskısını artırdı.

Benzin - motorin fiyatları: Akaryakıt fiyatlarına büyük bir zam gelebilir. Nedeni ise, ham petrol fiyatlarında yaşana ani ve yüksek artış. Petrol piyasaları uzmanlarına göre; ham petrol fiyatlarındaki bu artış, akaryakıt fiyatlarına biüyük bir zam baskısı oluşturdu. ve petrol fiyatları bu rakamlarda kalmaya devam ederse akaryakıt ürünlerine kısa sürede büyük bir zam kapıda. 

LPG fiyatları: Ham petrol fiyatlarındaki artış, LPG (Likit Petrol Gazı) fiyatlarınıda etkiliyor. Petroldeki bu ani fiyat artışı; başta LPG otogaz olmak üzere tüplü ve dökme gaz fiyatlarınada zam baskısını artırdı. 

 

Bilindiği gibi Türkiye gibi petrol ithalatçısı ülkeler, ham petrol fiyatlarındaki düşüş ya da çıkışlardan anında etkileniyor (Zam ya da indirim olarak). Ayrıca, petrol ithalatçısı ülkelerin döviz kurlarındaki dalgalanmalarda, benzin ve akaryakıt fiyatları için bir diğer etkeni oluşturuyor. Türkiye'de, ham petrıol ve petrol ürün ihtiyacının yüzde 90'dan fazlasını ithalat yoluyla karşılıyor. 

 

Brent pterol ne demek?

WTI (wti) petrolü ne demek?

BİLGİ: Ham petrol ne demek? - Brent petrol ne demek? Akaryakıt ne demek?

 

(akaryakıt - petrol fiyatları)

akaryakıt petrol fiyatları akaryakıta büyük zam benzin motorine büyük zam