LNG'de etkilenecek - Uluslararası Enerji Ajansı!

TAKİP ET

'Etkilenme: Sadece Avrupa için değil, aynı zamanda sıvılaştırılmış doğal gaz tedarik havuzuna (LNG) dayanan tüm pazarlar için' - IEA!

Uluslararası Enerji Ajansı (UEA): En son üç aylık Gaz Piyasası Raporumuza göre, dünyanın dört bir yanındaki doğal gaz pazarlarındaki mevcut sıkılık, Rusya'nın Avrupa'ya tedarikindeki keskin bir düşüşün sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) sevkiyatları için küresel rekabeti yoğunlaştırması nedeniyle 2023'te de devam edecek.

 

Ayrıntılar... 

IEA, enerji krizi konusunda Avrupa'daki hükümet liderleriyle bir araya geldi

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), konuyla ilgili açıklama yaptı. IEA: Uluslararası Enerji Ajansı (UEA) Başkanı Dr. Fatih Birol geçtiğimiz günlerde, Çek Başbakanı Petr Fiala, Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ve Slovakya Başbakanı

Eduard Heger de dahil olmak üzere Avrupalı liderlerle bir araya gelerek küresel enerji krizine verilen yanıtları ve Avrupa'nın önümüzdeki kış aylarında karşı karşıya kalacağı zorluklar sırasında AB dayanışmasının kritik önemini görüştü. 

 

Sıkı doğal gaz piyasaları önümüzdeki zorlu kışlar anlamına geliyor!

En son üç aylık Gaz Piyasası Raporumuza göre, dünyanın dört bir yanındaki doğal gaz pazarlarındaki mevcut sıkılık, Rusya'nın Avrupa'ya tedarikindeki keskin bir düşüşün sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) sevkiyatları için küresel rekabeti yoğunlaştırması nedeniyle 2023'te de devam edecek.

Rusya, Ukrayna'yı işgalinden sonra kendisine uygulanan yaptırımlara misilleme olarak Avrupa'ya gaz tedarikini büyük ölçüde kesti. Bu, Kuzey Yarımküre'de önümüzdeki kış öncesinde piyasa gerilimlerini ve belirsizliği derinleştirdi; sadece Avrupa için değil, aynı zamanda sıvılaştırılmış doğal gaz tedarik havuzuna (LNG) dayanan tüm pazarlar için.

Avrupa Birliği'ndeki gaz depolama tesisleri şu anda ortalama yüzde 90'ın üzerinde doldu, bu da önümüzdeki kış için bir miktar güvence sağlıyor, ancak yeni arz kesintileri veya şiddetli soğuk büyüleri durumunda Avrupa için riskler devam ediyor. Daha ileriye baktığımızda, Rus arzının olmaması ve Çin'in lng'ye olan talebindeki beklenen artış, ısıtma sezonu sona erdiğinde AB depolama tesislerinin yeniden doldurulmasını zorlaştıracak.

 

ENERJİ EKONOMİSİ

sıvılaştırılmış doğal gaz LNG Uluslararası Enerji Ajansı UEA doğal gaz ticareti