BOTAŞ - 'Silivri Yeraltı Doğal Gaz Deposu' konulu açıklama yaptı!

TAKİP ET

Türkiye'nin ilk doğal gaz depolama tesisi unvanını taşıyan BOTAŞ Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi kapasitesinin 4,6 milyar m3'e, toplam enjeksiyon kapasitesinin 45 milyon m3/güne ve toplam geri üretim kapasitesinin ise 75 milyon m3/güne çıkarılması çalışmaları aralıksız sürdürülmektedir. - BOTAŞ (Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ).

- Uzun yıllar ülkemizin enerji güvenliğine hizmet edecek bu stratejik tesisin bir kaç ay içinde tamamlamayı hedeflediğimiz çalışmaları esnasında, yapmak zorunda olduğumuz testler sırasında oluşan yüksek sese rağmen yatırımlarımıza halkımızın verdiği destek ve gösterdikleri anlayıştan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz - BOTAŞ!

 

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ)'ın 'Kamuoyu Duyurusu' başlıklı duyursunu tam metni...

'Enerji yatırımlarında ülkemiz için büyük öneme sahip depolama projelerinden biri olan Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi, kesintisiz enerji arzı sağlanması noktasında doğal gaz arz güvenliği için kritik bir öneme sahiptir. 2017 yılında başlayan genişletme çalışmalarının sonucunda halihazırda 3,2 milyar m3'e ulaşan doğal gaz depolama kapasitesiyle hizmet veren Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi, ülkemizin her yıl artan enerji ihtiyacının karşılanması hususunda görevini başarıyla sürdürmektedir.

Türkiye'nin ilk doğal gaz depolama tesisi unvanını taşıyan BOTAŞ Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi kapasitesinin 4,6 milyar m3'e, toplam enjeksiyon kapasitesinin 45 milyon m3/güne ve toplam geri üretim kapasitesinin ise 75 milyon m3/güne çıkarılması çalışmaları aralıksız sürdürülmektedir.

Ülkemizin enerji arz güvenliğinin devamlılığını teminen BOTAŞ Silivri Doğal Gaz Depolama Tesislerinde kapasite artırım çalışmaları çerçevesinde Silivri açıklarında, 2 adet deniz platformunda 18 adet doğal gaz depolama kuyusu açılmaktadır. Bu kuyulardan 9'unda akış testleri başarıyla gerçekleştirilmiş olup diğer 9 kuyuda da sondaj ve üretim tesislerinin kurulum çalışmaları aralıksız sürmektedir.

Yeni açılan kuyuların sondajlarından sonra yapılması zorunlu olan kuyu testleri, her bir kuyuda bir defaya mahsus olmak üzere 2-4 gün sürmektedir. Kuyu testleri sırasında kullanılan doğal gaz, evsel tüketimde, elektrik üretim santrallerinde ve sanayi tesislerinde kullanılan doğal gaz olup, çevresel etkileri bakımından en temiz enerji kaynaklarından biridir ve zehirleyici bir etkisi bulunmamaktadır. Çalışma esnasında duyulan ses, test süresince basınçlı doğal gazın yüzeye çıkması sırasında oluşmaktadır.

Uzun yıllar ülkemizin enerji güvenliğine hizmet edecek bu stratejik tesisin bir kaç ay içinde tamamlamayı hedeflediğimiz çalışmaları esnasında, yapmak zorunda olduğumuz testler sırasında oluşan yüksek sese rağmen yatırımlarımıza halkımızın verdiği destek ve gösterdikleri anlayıştan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.'

 

 

Enerji Ekonomisi