Akenerji'nin Üretim Genel Müdür Yardımcısı Harun Taş oldu
Türkiye'nin önde gelen enerji şirketlerinden Akenerji'de üretimden sorumlu genel müdür yardımcılığı görevine 6 Ekim itibarıyla Harun Taş atandı.
Türkiye’nin köklü sanayi gruplarından Akkök Holding ve Çek enerji şirketi ČEZ’in eşit katılımlı stratejik ortaklığı Akenerji’nin üretimden sorumlu yeni genel müdür yardımcısı, enerji sektöründe 20 yılı aşkın iş deneyimi olan Harun Taş oldu. Taş, Akenerji'nin toplam 1224 MW kurulu kapasiteye sahip dokuz enerji santralinin ve iş sağlığı-güvenliği birimlerinin yönetiminden sorumlu olacak.
Lisans eğitimini 2006 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünde tamamlayan Harun Taş, kariyerine Norsis Electric-Electro-Mechanic bünyesinde elektrik tesislerinin projelendirilmesi ve kurulum hizmetleri alanında başladı. Ardından Enerjisa ve Statkraft şirketlerinde işletme müdürlüğü görevlerini üstlendi. Taş, 2017 yılından bu yana Sanko Enerji’de Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu.
BİLGİ
Akenerji - tarihçe
Avrupa’nın önde gelen enerji üreticilerinden Çek Cumhuriyeti merkezli ČEZ Grubu’nun ve Akkök Holding’in %50 - %50 stratejik ortaklığındaki Akenerji’nin karbon salınımı düşük kaynaklardan biri olan doğal gazın yanı sıra hidroelektrik, rüzgar, güneş ve biokütle gibi yenilenebilir kaynaklardan elektrik üreten toplam 9 santrali bulunuyor. Şirket, 1.224 MW’lık kurulu gücüyle Türkiye'nin elektrik talebinin yaklaşık %1.5'ini karşılayabiliyor.
enerji ekonomisi
Yorumlar
Kalan Karakter: