Yükselişe geçti!

TAKİP ET

Ham petrol fiyatları, tekrar yükselişe geçti. Bu yükseliş, iç pazarda benzin – motorin türü akaryakıt fiyatları için zam baskısını artırıyor. Halen 1 litre ham petrol 43 doların üzerinden işlem görüyor, uluslararası piyasalarda. Bu artışın devamı yada bu rakamlarda kalması, haftasonuna doğru akaryakıta zam anlamı taşıyor.

KOVİD BELİRLEYİCİ OLUYOR!

Ham petrol fiyatları için bu dönem en belirleyici unsur, Yeni Koronavirüs (COVID-19) oldu. Çünkü salgının Çin sonrası dünyaya hızla yayılması, dünya ekonomisinin durmasına neden oldu. Bu durum ise ham petrolün varil fiyatını , 70 dolar rakamlarından 20 doların altına indirmişti. Bu süreçte de, akaryakıt ürünlerine seri indirimler geldi. Yaz dönemiyle koronavirüs salgınının yavaşlaması ve duran dünya ekonomisini üretime çevirmesi, bir anda ham petrol varil fiyatını 40 doların üzerine çıkardı. Bu durum ise akaryakıt ürünlerine zam olarak yansıdı ve tüketicileri mutsuz etti. 
Petrol fiyatları artmaya devam ederse, benzin – motorin fiyatlarına zamlarda devam edecek. Öte yandan uzmanların da, bu yıl için (2020) ham petrol varil fiyatları için 40-50 dolar arası bir fiyat tahmini yaptığını da hatırlatmakta fayda var.

petrol