Yola çıkacaklar için büyük kolaylık - Yol Hava Durumu!

TAKİP ET

Yağmur - çamur; kar - kış, sıcak - soğuk (yaz - kış) yola çıkacaklar; Meteoroloji'nin hazırladığı ve sürekli güncellediği ''Yol Hava Durumu'na'' bakmadan yola çıkmayın. Yol hava durumu nedir? Yol hava durumu nasıl bakılır? İşte ayrıntılar:

Yola çıkacaklar, Meteoroloji'nin hazırladığı ve sürekli güncellediği Yol Hava Durumu'na bakmadan yola çıkmayın. Yol hava durumu nedir? Yol hava durumu nasıl bakılır? 

 

ayrıntılar...

Yol Hava Durumu'nu öğrenmek için TIKLAYINIZ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM)'nin hazırladığı ‘Karayollerı Hava Tahmin Sistemi’ sürücüler ya da yola çıkacaklar için büyük kolaylık sunuyor. 

Yol Güzergahı Hava Durumunu veriyor’

Yola çıkacakla, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ‘Karayollerı Hava Tahmin Sistemi’ ile yol süresince hava durumunu 15, 30, 45 dakika yada 1 saatlik aralıklarla görebiliyor (Yağmur, kar, don, sis, buz vb). Sürücülerde buna böre önlemini almış oluyor.

 

Evet sürücüler; güvenli bir seyahat için yola ya da trafiğe çıkmadan Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM)'nin Karayolları Hava Tahmin Sistemi’ne giriyor, yol çıkış ve varış noktasını yazıyorsunuz. Yol hava durumu önünüzde. 


Öte yandan trafik kurallarına uymak ve de emniyet kemeri takmak güvenli sürüş için son derece önemli. Hayırlı yolculuklar. 

Enerji Ekonomisi

yol durumu yol bilgisi yol hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü trafik kuralları Karayolları Hava Tahmin Sistemi