Yinede; ani fren – gaz yok ve hızlı sürmeyin!

TAKİP ET

Uzun bir aradan sonra benzin, LPG otogaz ve motorin ciddi anlamda ucuzlamaya başladı. Ham petrol fiyatlarındaki rekor düşüş sonrası, akaryakıt fiyatlarındakİ indirimlerin devam etmesi yüksek ihtimal. Yani, akaryakıt daha da ucuzlayacak.

ANİ FREN VE HIZ YÜZDE 23 YAKIT TÜKETİMİNİ ARTIRIYOR

Tabi akaryakıtın ucuzlamasıyla, araç kullanımı da artacak. Ancak sürücülerin yinede araçlarını kurallara göre kullanmaları ve mümkün olduğunca da tasarruf etmeleri önemli. Çünkü yapılan bilimsel çalışmalara göre saatte 12 kilometre (km) hız artışı, aracın yakıt tüketimini yüzde 20’nin üzerinde artırıyor (Bilimsel hesaplamalar yüzde 23). Bu çok ciddi bir rakam. Ve aynı şekilde, araçları ani fren – gaza basarak sürmekte, yakıt tüketimini artıran en önemli etkenlerden birisi. Ayrıca, hızlı araç sürmenin can güvenliği açısından oluşturduğu riskte ayrı bir konu.

Bu nedenle Tüketicilerin – sürücülerin, benzin – motorin ve LPG ucuzlasa bile kurallara göre araç sürmeleri hem daha az yakıt parası ödemeleri ve hem de can güvenlikleri açısından büyük önem arz ediyor.

Enerji Ekonomisi

gaz fren