Yılın ilk iş günü ne kadar elektrik tükettik?

TAKİP ET

Türkiye yeni yıla, koronavirüs nedeniyle 4 gün tatille girdi (Sokağa çıkma yasağı). 4 Ocak 2020 Pazartesi'de tatil sonrası yeni yılın ilk iş günü oldu. Peki, Türkiye yeni yılın ilk iş günü ne kadar elektrik tüketti? İşte sorunun cevabı.

852.945 MW günlük elektrik ...


Türkiye yeni yılın ilk iş günü (4 Ocak) toplam 852 milyon 945 bin megawat elektrik tüketti. Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Yük Tevzi Bilgi Sistemi (YTBS) verilerine göre 4 Ocak 2021 günü en fazla elektrik tüketimi güniçi saat 12.00 -13.00 arası 41.443 MWh olarak gerçekleşti. 

Kaynaklara göre elektrik üretimi


Yılın ilk iş gününde elektrik üretiminde ise doğal gaz santrallerinde gerçekleşti. + Ocak'ta Türkiye toplam elektrik üretiminin yüzde 31'i doğal gaz santrallerinde üretilirken, elektriğin yüzde yüzde 22'si ithal kömür santrallerinde yüzde 14'ü de linyitsantrallerinde üretildi. Yerli haynaklardan HES'lerin Barajlı, akarsu) payı ise düşmeye devam ediyor. Aynı gün HES'ler barajlı toplam elektrikj üretiminde payı yüzde 12, HES Akarsu santrallerin payı ise yüzde 2 oldu. Geri kalan elektrik üretimi rüzgar, güneş, jeotermal kaynaklar ve ithalat yoluyla karşılandı. 


Saat Saat Türkiye Elektrik Tüketimi (4 Ocak 2021 Pazartesi) 



Özel Haber - Enerji Ekonomisi

günlük türkiye elektrik tüketimi mwh