"Yeşil Yeni Düzen Bağlamında Enerji Yönetiminin Finansmanı" Webinar!

TAKİP ET

'Yeşil Yeni Düzen Bağlamında Enerji Yönetiminin Finansmanı' - 1 Kasım 2022 saat 11.00-12.45 arasında yapılacak.

SHURA, enerji dönüşümünün finansmanı alanında gerçekleştirdiği çalışmalara yenilerini eklemeye devam ediyor.

 

Haziran ayında yayınlanan “Yeşil Yeni Düzen Bağlamında Türkiye’de Enerji Dönüşümünün Finansmanı”  ana raporunun ardından, raporun devamı niteliğindeki politika notlarına ilişkin webinar etkinliklerinden ilki “Yeşil Yeni Düzen Bağlamında Enerji Yönetiminin Finansmanı” başlığıyla 1 Kasım 2022’de 11.00-12.45 saatleri arasında yapılacak.

 “Yeşil Yeni Düzen Bağlamında Türkiye’de Enerji Dönüşümünün Finansmanı” ana raporu Türkiye’nin geçtiğimiz 10 yılda artan yenilenebilir enerji yatırımlarıyla başladığı enerji dönüşümü sürecini hızlandırması için uygulaması gereken ana politika ve eylemler ile birlikte tüketici segmentleri bazında geliştirilebilecek finansman mekanizmalarına yönelik öneriler sunuyor.    

1 Kasım’da düzenlenecek webinarda, bu rapora ek olarak yayımlanmış politika notları Politika Notu 1: Entegre Enerji Yönetimi Finansmanı Yaklaşımı; Son Kullanıcı Odaklı Finansman Çözüm Önerileri ve Politika Notu 4: Dağıtık Enerji Kaynakları ve Yeni Teknoloji Yatırımlarına Yönelik Finansman Modeli Önerileri ele alınacak.

Enerji verimliliği, yenilenebilir enerji, enerji depolama, e-mobilite gibi enerji yoğunluğunu düşürmeye ve karbonsuzlaşmaya hizmet eden alanlarda farklı yatırımların bir arada ele alınması ve buna yönelik finansman çözümleri tartışılacak.

Etkinlik kapsamında düzenlenecek panelde sanayi, yerel yönetim, uluslararası enerji yönetimi ve finansman alanlarından temsilciler bir araya gelerek tüketici odaklı enerji yönetiminin finansmanına yönelik deneyim ve görüşlerini paylaşacak.    

Etkinlik, Zoom üzerinden online gerçekleşecek 

 

Enerji Ekonomisi

Yeşil yeni düzen yeşil nokta enerji depolama e-mobilite enerji yoğunluğu