Yeşil Dönüşüm Eğitimi - Çevrimiçi!

TAKİP ET

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB), 'Yeşil Dönüşüm Eğitim Programı Başlıyor' başlığıyla, eğitimle ilgili bilgi paylaşımı yaptı.

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB), 'Yeşil Dönüşüm Eğitim Programı Başlıyor' başlığıyla, eğitimle ilgili bilgi paylaşımı yaptı (ayrınyılı bili için web adres: www.tspb.org.tr).

 

ayrıntılar...

Eğitim:

Avrupa Yeşil Mutabakatı ile uluslararası ekonomi ve ticarette ortaya çıkan dönüşüm iş dünyasını ve çalışma yaşamını doğrudan etkilemiştir. BM Sürdürülebilir kalkınma hedefleri ve ülkemiz mutabakat eylem planı kapsamında sürdürülebilir, kaynak-etkin ve yeşil bir ekonomiye geçişi destekleyici çalışmalar yürütülmektedir.Bu bağlamda; şirketlerin yeşil dönüşüme uyumlanma, süreçlerini yeşil dönüşüm prensipleriyle hizalandırma ve çalışanlarının yeşil yetkinliklerini arttırmaya yönelik faaliyetlerine hız vermeleri gerekmektedir.

Bu programda; AB Yeşil Mutabakatı kapsamında Yeşil Dönüşüm kriterleri ele alınacak olup çevresel, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirlik prensipleriyle ilişkilendirilerek, katılımcıların konu hakkında temel bilgileri ve uygulama prensiplerini öğrenmeleri amaçlanmaktadır.

 

Öğrenme Kazanımları

• Yeşil dönüşüme ilişkin temel kavramları, olguları ve gereklilikleri tanımlayabilmeleri,
• Çevresel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirlik boyutları doğrultusunda sürdürülebilirlik yönetiminin kapsamını tanımlayabilmeleri,
• Şirketin sürdürülebilirlik yönetimi kapsamında belirlediği strateji ve gerçekleştirdiği eylemlerini yeşil dönüşüme göre hizalandırmaları

 

3 Nisan - 12 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek "Yeşil Dönüşüm Eğitim Programı" çevrim içi yapılacak. 

Eğitim Konuları
Açılış Oturumu
Sürdürülebilir Kalkınma ve Tarih Boyunca Sürdürülebilirlik Yolculuğu
Avrupa Yeşil Mutabakatı (EU Green Deal) ve Türkiye Yeşil Mutabakat Eylem Planı
Döngüsel Ekonomi
Fit for 55'' Paketi ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması
Ekolojik Okuryazarlık
Yeşil Dönüşümün Hukuka Etkisi ve Katkısı
Sürdürülebilir Finans ve Sermaye Piyasaları
Yenilenebilir Enerji Kaynaklar ının Kullanımı
Yeşil Teknoloji Yönetimi
Sürdürülebilir Tarım
Sürdürülebilir Şehirler ve Ulaşım
İklim Değişikliği
Yeşil İnsan ve Kültür Yönetimi

ee

Yeşil dönüşüm yeşil dönüşüm eğitimi Avrupa Yeşil Mutabakatı