''Yenilenebilir enerjiyle çalışan ŞARJ istasyonları projesi'' ile ödül aldı!

TAKİP ET

EPİAŞ, YEK-G –Şarj İstasyonları Projesi : Proje ile; yenilenebilir enerji kullanımını teşvik edilmesi ve yenilenebilir enerjiyle çalışan şarj istasyonlarının yaygınlaştırılması hedefleniyor. YEK-G – Şarj İstasyonları Projesi sayesinde karbon ayak izi azaltılarak sürdürülebilir enerji kullanımı destekleniyor.

EPİAŞ, YEK-G –Şarj İstasyonları Projesi ile ödül aldı: Turkuvaz Medya tarafından düzenlenen 6. Türkiye Enerji ve İklim Forumu kapsamında organize edilen “Enerjimiz Geleceğimiz” ödüllerinde EPİAŞ “YEK-G –Şarj İstasyonları Projesi” ile ödül aldı.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın katıldığı organizasyona enerji sektöründen üst düzey temsilciler katıldı. Forumun sonunda enerji alanında her yıl birçok özel projenin değerlendirildiği “Enerjimiz Geleceğimiz” ödül töreni düzenlendi. YEK-G –Şarj İstasyonları Projesi ile ödüle layık görülen EPİAŞ adına ödülü, Genel Müdür Taha Meli Arvas aldı.

Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti Sistemi (YEK-G), yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen enerjinin üretim ve tüketimlerinin takip, ispat ve ifşa edildiği bir sistem. YEK-G – Şarj İstasyonları Projesi ile, şarj istasyonlarının YEK-G sistemine entegrasyon imkânı tanınıyor. Yeşil Şarj İstasyonu sahibi olmak isteyen şarj ağı işletmecileri YEK-G sistemine kayıt olabiliyor ve istasyonlarında sundukları şarj hizmetine konu enerji için YEK-G belgesi temin edebiliyor.

 

Proje ile;

yenilenebilir enerji kullanımını teşvik edilmesi ve yenilenebilir enerjiyle çalışan şarj istasyonlarının yaygınlaştırılması hedefleniyor. YEK-G – Şarj İstasyonları Projesi sayesinde karbon ayak izi azaltılarak sürdürülebilir enerji kullanımı destekleniyor (kaynak, epiaş).

 

(enerji haberleri)

yek-g şarj istasyonları