Yenilenebilir Enerji için ücretsiz danışmanlık!

TAKİP ET

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu – Türkiye Bölümü (GÜNDER), önemli bir hizmet veriyor. İşte GÜNDER'in web sitesindeki açıklaması:

“Yenilenebilir Enerji Sektörünün Geliştirilmesi için Danışmanlık Hizmetleri Projesi”nden yararlanmak isteyen yatırımcıların GÜNDER üzerinden ya da direkt olarak proje danışmanı MWH Global ile iletişime geçmesi gerekmektedir.

“Yenilenebilir Enerji Sektörünün Geliştirilmesi için Danışmanlık Hizmetleri Projesi”Nedir?

EU 2012 IPA Programı kapsamında yürütülen “Yenilenebilir Enerji Sektörünün Geliştirilmesi için Danışmanlık Hizmetleri” (MENR IPA 12/CS02), Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB), AB Bakanlığı, Hazine Bakanlığı, AB Delegasyonu ve Dünya Bankası temsilcilerinden oluşan Proje Yürütme Komitesi tarafından idare edilmektedir. Projenin teknik danışmanları; MWH Global, Terna Plus ve Gazel’dir. Teknik danışmanlık hizmetlerinin bedeli Dünya Bankası ve Avrupa Birliği tarafından hibe olarak verilmektedir. Projenin genel amacı, Türkiye ve AB enerji öncelikleri ve stratejileri ile uyumlu olarak yenilenebilir enerji sektörünü gelişmesinin desteklenmesi ve AB müktesebatı ile uyumlu politika ve kurumsal çerçevenin uygulanmasıdır. Ayrıca pazarın geliştirilmesi ve küçük-orta ölçekli yenilenebilir enerji projelerinin arttırılması ile Türkiye’nin hızlanan gelişimine katkı sağlamaktır.

Proje kapsamında, tespit edilen projeler için sınırlı sayıda ve ücretsiz “Proje Değerlendirme Raporları” hazırlanacaktır. Söz konusu yenilenebilir enerji projeleri,  PV çatı (konut, ticari bina, çiftlik ve köy evi çatısı vb.) ve zemin uygulamaları ile güneş enerjsine dayalı ısıtma ve soğutma sistemlerini de kapsamaktadır. Yararlanıcı bu raporlar sayesinde projesinin tarafsız bir kurum (proje danışmanı) tarafından teknik, finansal ve çevresel açılardan objektif bir şekilde değerlendirilmesi hizmetinden faydalanacaktır.

Projenin hayata geçirilmesini takiben, Proje Danışmanı, ilgili kamuoyu bilinci oluşturmak ve kapasite arttırımına katkıda bulunmak için vaka analizleri, başarı hikayeleri ve alınan dersler gibi çalışmalar hazırlayacaktır.

artvin karagöl