Yeni yılda elektrik fiyatları...

TAKİP ET

Evet Tüketiciler, yılbaşında elektrik fiyatları ne olacak? Elektriğe yeni yılda zam mı gelecek yada, elektriğe indirim mi yapılacak? Ya da elektrik fiyatları değişmeyecek mi?

HABERİN AYRINTILARI!

FİYATLAR 3 AYDA 1 YENİDEN BELİRLENİYOR:Elektrik piyasası mevzuatı gereği, elektrik fiyatları her 3 ayda bir yeniden belirleniyor (1 Ocak, 1 Nisan, 1 Temmuz, 1 Ekim). Bu nedenle’de Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle geçerli olacak elektrik birim fiyatlarını (Konut, Ticarethane ve sanayi aboneleri için) 31 Aralık 2020 sonu itibariyle açıklayacak. Ve yeni fiyatlar, 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek.

ZAM MI – İNDİRİM Mİ? Evet Tüketiciler, elektrik fiyatlarına zam mı olur, indirim mi? Zam, istenmeyen bir gelişme. Ancak, ekonominin de gerçekleri var; dolar, enflasyon, doğal gaz – petrol fiyatları vb. Son aylarda Koronavirüs nedeniyle bu girdi kalemlerinde ciddi dalgalanma ve artışlar oldu. Ayrıca, Türkiye geneli kuraklık nedeniyle elektrik üreten barajlarda su miktarı hızla düştü. Ve barajlarda elektrik üretimi azaldı. Bu nedenle de doğan elektrik üretim açığı, ithal kaynak olan doğal gaz santrallerinden karşılanmaya başlandı (Yüzde 30-40 oranında). Bu da elektrik birim fiyatlarına zam baskısını artırıyor.

Sonuç olarak, tüketiciler yeni yıla yeni elektrik fiyatları ile girecek. Fiyatların ne olacağını kestirmek zor. Ancak, artış ihtimali daha kuvvetli olarak öne çıkıyor (Kaynak: Tüketici TV).

elektrik fiyatları