Yeni Nesil Ford Ranger Raptor - VİDEO!

TAKİP ET

Ranger Raptor - Çölleri, dağları ve her türden araziyi fethetmek için üretilen ikinci nesil Ranger Raptor, gerçek doğa tutkunları için tasarlanan üstün arazi performansıyla pick-up kullanıcıları için çıtayı yeni bir seviyeye taşıyor.

Ford,

Yeni Nesil Ford Ranger Raptor ile üstün arazi performansının kurallarını yeniden yazıyor


VİDEO'yu izleyin...

 

Yeni Nesil Ranger Raptor pick-up, 288 PS güç ve 491 Nm tork sunan çift turbo 3.0 litre EcoBoost V6 motoruyla yolda ve arazide 1 üstün performans sağlıyor 

Aracın yeni nesil teknolojileri arasında, yedi seçilebilir sürüş modu 2 ve Ford Performance tarafından geliştirilen FOX® 2.5 inç bypass valfli amortisörle yeniden tasarlanan süspansiyon yer alıyor.

Sınıfına özel elektronik kontrollü aktif egzoz sistemi, farklı sürüş senaryolarına uyum sağlayan dört egzoz modu sayesinde motor sesinin ortama göre ayarlanabilmesini sağlıyor.

Yeni Ranger Raptor, segmentinde tam zamanlı dört tekerden çekiş sistemine sahip ilk araç olma özelliğiyle de dikkat çekiyor. Sistem, kilitlenebilir ön ve arka diferansiyellerin yanı sıra yeni bir elektronik kontrollü isteğe bağlı iki vitesli ara şanzımanı içeriyor. 

                                                           

(DUNTON, İNGİLTERE, 22 Şubat 2022) – Ford, üstün performansı ile pick-up segmentinin kurallarını baştan yazan yeni nesil Ford Ranger Raptor’ı tanıttı. Çölleri, dağları ve her türden araziyi fethetmek için üretilen ikinci nesil Ranger Raptor, gerçek doğa tutkunları için tasarlanan üstün arazi performansıyla pick-up kullanıcıları için çıtayı yeni bir seviyeye taşıyor.

Ford Performance ekibi tarafından geliştirilen Yeni Nesil Ranger Raptor, geleceğin Ford Ranger ailesinin üstün performanslı bir türevini temsil ediyor. Gerçek gücü, mekanik ve teknik duyarlılıkla buluşturan Ranger Raptor, daha güçlü yeni nesil donanımı kontrol eden daha akıllı teknolojilerle bugüne dek sunulan en gelişmiş Ranger.  

Yeni Nesil Ranger serisinin Avrupa’da sunulacak ilk modeli olan yeni Ranger Raptor, 2022’nin son çeyreğinden itibaren müşterilerle buluşmaya başlayacak.

 

Şimdiye kadar sunulan “en güçlü Ranger”

Performans tutkunları için en önemli haberlerden biri, Ford Performance tarafından 288 PS güç ve 491 Nm tork 1 üretme hedefiyle düzenlenen yeni çift turbo 3.0 litre EcoBoost V6 benzinli motorun sunulması. Yeni motor, her ülkede farklılıklar göstermekle birlikte 2023’ten itibaren Yeni Nesil Ranger Raptor ile sunulmaya devam edecek olan mevcut 2.0 litre çift turbo dizel motora göre muazzam bir güç artışı sağlıyor. 

Çift turbo 3.0 litre EcoBoost V6 motor, geleneksel dökümlerde kullanılan demirden yaklaşık yüzde 75 daha güçlü ve yüzde 75’e kadar daha sert bir malzeme olan sıkıştırılmış grafit demir silindir bloku içeriyor. Ford Performance’ın çalışmaları, motorun gaz pedalı girdilerine anında tepki vermesini sağladı. İlk kez Ford GT yol otomobili ve Focus ST’de görülene benzeyen, yarış otomobili esintili geliştirilmiş gecikme önleme sistemi de istenildiğinde daha çabuk hızlanmayı mümkün kılıyor. 

 

Sessiz – Performans ve ses yerine sessizliğe öncelik verilir ve özellikle sabah erken saatlerde çevrenin rahatsız edilmemesi için seçilebilir 

Normal – Günlük kullanıma yönelik bu profilde sokaklar için aşırı gürültülü olmamakla birlikte belirli bir egzoz sesi duyulur. Bu profil Normal, Kaygan, Çamur ve Kaya Tırmanış sürüş modlarında varsayılan olarak ayarlıdır 

Spor – Daha yüksek ve dinamik bir ses düzeyidir 

Baja – Ses düzeyi ve nota olarak en çarpıcı egzoz profilidir. Egzoz, Baja modunda daha ziyade kesintisiz bir sistem gibi hareket eder. Sadece arazide kullanım amaçlıdır 

 

Zorlu görevler için dayanıklı donanım

Yeni Nesil Ranger Raptor, yeni Ranger’a kıyasla benzersiz bir şasiye sahip. C direği, yük kutusu ve stepne gibi Raptor’a özgü bir dizi eleman ve takviye ile beraber jounce tampon (kontrol kolu tamponu), amortisör kulesi ve arka amortisör braketi için benzersiz çerçeveler kullanılması sayesinde Yeni Nesil Ranger Raptor en zorlu arazi koşullarının üstesinden gelebiliyor. 

 

Her tür arazide kontrol sağlıyor 

Ranger Raptor bir ilk olarak gelişmiş tam zamanlı dört tekerden çekiş sistemiyle birlikte kilitlenebilir ön ve arka diferansiyeller ve yeni bir elektronik kontrollü isteğe bağlı iki vitesli ara şanzımana, dolayısıyla titiz arazi tutkunlarını çok memnun edecek bir özelliğe sahip oluyor. 
 

Yol 

Normal – Konfora ve yakıt verimliliğine odaklı 

Spor – Dinamik yol sürüşüne daha uyumlu 

Kaygan – Kaygan veya engebeli zeminlerde daha özgüvenli sürüş için 

 

Arazi 

Kaya tırmanış – Aşırı kayalık veya engebeli arazide çok yavaş sürüşte optimum kontrol için 

Kum – Kumda ve derin karda ilerlerken vites değişimlerini ve güç aktarımını optimize eder 

Çamur – Kalkışta maksimum kavrama ve aracın ivmesini korumak için 

Baja – Arazide yüksek hızda en iyi performans için tüm sistemleri maksimum atağa ayarlar 

Yeni Nesil Ranger Raptor ayrıca arazi sürüşü için bir tür hız sınırlayıcı olan Trail Control™ özelliğine de sahip 2 Bu özellikte, sürücünün 32 km/saatin altında bir hız seçmesi yeterli oluyor. Bundan sonra araç kendi hızlanmasını ve frenlemesini yönetirken sürücü zorlu arazide sadece direksiyona konsantre oluyor. 

 

Dayanıklı ve sportif

Ranger Raptor’un iyileştirilen yetkinlikleri, Yeni Nesil Ranger’ın cesur ve güçlü stilini ileriye taşıyan yepyeni bir görünümle bütünleniyor. Genişleyen çamurluk kenarları ve C kelepçeli far tasarımları, pick-up’ın genişliğini vurgularken ızgaradaki kalın F-O-R-D harfleri ve sağlam ayrı tampon görsel karakteri kuvvetlendiriyor. 

Ranger Raptor dış tasarım müdürü Dave Dewitt, “Ranger Raptor için tasarladığımız her şeyin bir nedeni var. Sadece görünümüyle bile Raptor’un neler yapabileceğini anlatıyoruz” dedi. 

 



Enerji Ekonomisi

Ford Ranger Raptor Ford Ranger Yeni nesil Ford Ranger Raptor Ford Enerji