Yeni lisanslar verdi - Lisans iptal etti - Lisans süre uzatımı yaptı: EPDK

TAKİP ET

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), LPG, Petrol ve Elektrik piyasalarıyla ilgili yeni lisanslar verdi. Kurum bazı lisansları sonlandırırken bazı lisanslarda da süre uzatımı yaptı (Enerji Ekonomisi).

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 'Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Piyasası (LPG) Lisans Yönetmeliği, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği ve Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği'
kapsamlarında; yeni lisanslar verdi, bazı lisansları iptal etti ve kurum bazı lisanslar için de süre uzatımı yaptı. 
 

Resmi Gazete - Çeşitli İlanlar

EPDK'nın yeni lisans kararları bugünkü Resmi Gazete de yayınlandı (5 Mayısa 2021 tarih ve 31680 sayılı Resmi Gazete). Enerji Piyasası Düzenleme Kuumu'nun, yeni lisans kararları ayrıntılarına, bugünkü Resmi Gazete'nin 'Çeşitli İlanlar' bölümünden ulaşılabilir.



BİLGİ

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) - Tarihçe

'Kurum, 03/03/2001 tarihli ve 24335 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 4628 sayılı eski “Elektrik Piyasası Kanunu” ile “Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumu” adı altında kurulmuş olup 02/05/2001 tarihli ve 24390 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 4646 sayılı “Doğal Gaz Piyasası Kanunu(Elektrik Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılması ve Doğal Gaz Piyasası Hakkında Kanun)” ile “Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu” (EPDK) adını almıştır.

4628 sayılı Kanunun adı, 30/03/2013 tarihli ve 28603 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanununun 30’uncu maddesiyle “Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun” olarak değiştirilmiştir.

Kurum, kamu tüzel kişiliğini haiz olup idari ve mali özerkliğe sahiptir. İlişkili olduğu Bakanlık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (Bakanlık)’dır.

Kurumun merkezi Ankara’dadır; taşra teşkilatı yoktur. Kurum, dağıtım bölgelerinde müşteri ilişkilerini sağlamak amacıyla irtibat büroları kurabilmektedir.

Kurum;

4628 sayılı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun,

4646 sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanunu,

5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu,

5307 sayılı Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Kanunu,

6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu

ile kendisine verilen görevleri yerine getirmekte ve yetkileri kullanmaktadır.

Anılan Kanunlar, elektrik, doğal gaz, petrol ve LPG'nin; yeterli, kaliteli, sürekli, düşük maliyetli ve çevreyle uyumlu bir şekilde tüketicilerin kullanımına sunulması için, rekabet ortamında özel hukuk hükümlerine tabi faaliyet gösterilebilecek, mali açıdan güçlü, istikrarlı ve şeffaf bir enerji piyasasının oluşturulmasını ve bu piyasada bağımsız bir düzenleme ve denetimin sağlanmasını amaçlamaktadır.'
Kaynak: Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK).


Enerji Ekonomisi

epdk resmi gazete çeşitli ilanlar enerji ekonomisi lisans