Yeni konsept - Pasif Ev ve en düşük enerji!

TAKİP ET

En düşük enerjiyle en yüksek konforu elde etmek için 1990'lı yıllarda Almanya'da ortaya atılan Pasif Ev konsepti Türkiye'de de ilk örneklerini göstermeye başladı.

En düşük enerjiyle en yüksek konforu elde etmek için 1990’lı yıllarda Almanya’da ortaya atılan Pasif Ev konsepti Türkiye’de de ilk örneklerini göstermeye başladı. Yenilenebilir enerji alanında Ar-Ge çalışmaları yürüten Üçay Grup, pasif ev konseptine uyan yapılar tasarlamayı hedefliyor. Üçay Grup İcra Kurulu Üyesi İlgin Eray, “1990’larda Almanya’da ortaya çıkan pasif ev konsepti en düşük enerjiyi tüketerek iklimlendirmeyi hedefliyor. Üçay Grup olarak ‘Pasif Ev’ kavramına uygun yapılar inşa etmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Kuzey ülkelerinde daha verimli iklimlendirme için yalıtım zorunlu bir seçimken, yakın geçmişe kadar ülkemizde verimlilik ve yalıtım ne yazık ki üzerinde durulmayan konular arasında yer alıyordu.
 

Sıfır Enerji ve Pasif Ev Derneği (SEPEV)

Enerji fiyatlarının giderek arttığı bir dönemde, en düşük enerjiyle en yüksek konforu hem dünyamız hem de tasarruf için sağlamayı hedefleyen Pasif Ev konsepti, Sıfır Enerji ve Pasif Ev Derneği (SEPEV) tarafından verilen eğitimlerle Türkiye’de yaygınlaştırılmaya çalışıyor.

Yenilenebilir enerjinin evsel kullanımı alanında Ar-Ge çalışmaları gerçekleştiren Üçay Grup, ‘Pasif Ev’ kavramına uygun yapılar inşa etmeyi hedefliyor.
 

İlgin Eray
Üçay Grup İcra Kurulu Üyesi

Pasif Evler - En düşük enerjiyle yaşanacak evler

'Pasif ev kavramı, bir binadaki enerji verimliliği için binanın karbon ayak izini azaltan gönüllü bir standarttır. İklimlendirme için çok az enerji gerektiren ‘ultra düşük enerjili’ binalar tasarlamayı hedefleyen pasif ev konsepti yalnızca konut mülkleriyle sınırlı değildir. Almanya’daki birçok örnekte ofis binaları, okullar, büyük yapılar da pasif ev standardına göre inşa edilebilir'.

 

Ultra düşük enerjili

PASİF EVLERE GELECEKTE DEĞİL, BUGÜN İHTİYACIMIZ VAR

Küresel Isınma’nın tetiklediği İklim Değişikliği’nin günümüzde yadsınamayacak bir gerçek olduğunu vurgulayan İlgin Eray, “Birleşmiş Milletler İklim Konferansı’nda da vurgulandığı üzere karbon ayak izimizi belirlenen sınırların altına düşüremezsek, 1,5 santigrat derecelik artışın önüne geçemeyeceğiz. İklim Değişikliği beraberinde doğa felaketlerinin ve kuraklığın tetiklediği gıda krizini getirecek. Bugün karbon ayak izimizi kabul edilebilir sınırların altına çekmezsek, gelecekte yaşanabilir alanlar kısıtlanacak” diye konuştu.
 


Enerji Ekonomisi

ev enerji pasif ev Pasif Ev konsepti yüksek enerji vrimliliği enerji