YENİ - Elektrik ve doğal gaz fiyatları 'Perşembe günü' açıklanacak!

TAKİP ET

EPDK ve BOTAŞ, yeni elektrik ve doğal gaz fiyatlarını Perşembe günü açıklayacak. EPDK elektrik fiyatlarını 3 aylık dönem için ve de BOTAŞ, doğal gaz fiyatlarını 1 aylık dönem için açıklayacak.

EPDK ve BOTAŞ, yeni elektrik ve doğal gaz fiyatlarını Perşembe günü açıklayacak. EPDK elektrik fiyatlarını 3 aylık dönem için ve de  BOTAŞ, doğal gaz fiyatlarını 1 aylık dönem için açıklayacak.  

Son günlerin en önemli 2 gündem maddesi, elektrik ve doğal gaz fiyatları oldu. Nedeni ise, elektrik ve doğal gaz fiyatlarına gelen zamlar oldu. Ve elektrik-doğal gaz yeniden gündemin ilk sıralarında yer alacak. Nedeni ise, EPDK ve BOTAŞ'ın 1 Temmuz itibariyle geçerli olacak yeni birim fiyatları açıklayacak olması. 

Sektör kaynaklarına göre, elektrik birim fiyatlarına zam gelme ihtimali yüksek. Ancak, son aylarda özelleikle HES'lerde elektrik üretiminin artmış olması nedeniyle zam olmayabilir yada düşük oranda kalabilir. Doğal gazda ise petrol fiyatlarıda son günlerde düşüşe geçti. Ancak, BOTAŞ'ın bunu birim fiyatlara nasıl yansıtacağı Cuma günü belli olacak. 
Ayrıntılar...
Enerji Piyasası düzenleme Kurumu (EPDK), 1 Temmuz 2022 tarihi itibariyle geçerli olacak elektrik fiyatlarını 30 Haziran perşembe günü açıklayacak. EPDK'nın 3 aylık dönem için açıklayacağı elektrik birim fiyatları Temmuz-Ağustos-Eyylül 2022 ayları geçerli olacak. Mevzuat gereki EPDK, elektrik birim fiyatlarını 3 ayda bir açıklıyor.
 

Elektrik abone (Tüketici) sayısı

 Elektrik abone sayısı (Adet)  47.558.844
 


1 aylık doğal gaz fiyatları

Kamu şirketi BOTAŞ (Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ), Temmuz 2022 dönemi için geçerli olacak doğal gaz birim fiyatlarını, 30 haziran Perşembe günü açıklayacak. Ve BOTAŞ'ın açıkladığı birim fiyatlar, 1 - 31 Temmuz 2022 tarihleri arası geçerli olacak. 
Mevzuat gereği BOTAŞ, doğal gaz birim fiyatlarını 1'er aylık dönemler halinde açıkıyor. 
EPDK ve BOTAŞ'ın açıklayacağı doğal gaz fiyatları, 1 Temmuz 2022 Cuma günü itibariyle yürürlüğe girecek. 
 

Doğal gaz abone (tüketici) sayısı

 Doğal gaz abone sayısı (Adet)* 18.071.174
*688.265 Serbest tüketici abone sayısı (İlave edilecek).
Elektrik ve doğal gaz abone sayıları için kaynak: EPDK, Mart 2022 Elektrik ve Doğal Gaz Piyasaları Sektör Raporları
 

Perşem elektrik ve doğal gaz fiyatları belli olacak

Enerji Yönetimi, elektrik ve doğal gaz fiyatlarını 30 Haziran Perşembe Günü açıklayacak ve fiyatlar, 1 Temmuz 2022 Cuma günü yürürlüğe girmiş olacak. 



Yorum Haber - Enerji Ekonomisi
 

elektrik ve doğal gaz fiyatları EPDK ve BOTAŞ Enerji Yönetimi