Yeni bir rekor daha kırdı - İşte son akaryakıt fiyatları!

TAKİP ET

Ham petrol fiyatları durulmuyor. Ve ham petrol fiyatları bugün, yeni bir artış rekoru kırarak 55 dolara yaklaştı. Uluslararası petrol piyasalarında varil fiyat 54,74 dolar rakamından işlem görüyor. Ham petrol, dün bu fiyatı test etmiş ancak sonrasında 54 doların altına gerilemişti fiyat. 

AKARYAKITA ZAM BASKISI


Ham petyrol fiyatlarının yeni yıl ile birlikte yukarı yönlü ısrarcı hareketi, akaryakıt ürünlerine (Benzin, motorin) zam baskısını artırdı. Petrolden kaynaklı bu arftış, kısa süre içerisinde akaryakıta zam olarak yansıyacak. Ancak Maliye Yönetimi, petroldeki ani artışlara karşı akaryakıt fiyatları için Eşel Mobil Sistemini kurdu. Böylece ani fiyat artışları akaryakıt ürünlerine yansıtılmayarak akaryakıt ürünlerinde alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) düşürülerek karşılanıyor. Ham petrol fiyatları düşüncede, indirimler ÖTV'ye ekleniyor. 

BENZİN VE MOTORİN FİYATI


Benzin ve motorin türü akaryakıtın litre fiyatı 7 lirayı buldu. Resmi verilere göre 1 litre benzin 7 Ocak 2021 Perşembe günü itibariyle akaryakıt  istasyonlarında (95 oktan) 7,19 lira ve 1 litre motorinde 6,58 liradan satılıyor. Akaryakıt fiyatlarının son dönemdeki artışına ham petrol fiyatlarının kısa sürede 40 dolar rakamlarından 50 dolar rakamlarına çıkmasını en önemli, etken.

İstasyonlarda 1 Litre Akaryakıt Fiyatı


Ürün                                                    TL/Litre
Benzin                                                      7,19
Benzin (95)                                               7,23
Motorin                                                     6,58
Motorin (Diğer)                                         6,62

Kaynak: EPDK (En Yüksek Hacimli 8 Şirket Ortalama Tavan Fiyatı, 7 Ocak).

akaryakıt fiyatları ham petrol fiyatları