Yeni bir ilk - 77 doları da...

TAKİP ET

- Ham petrol fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. Ve ham petrolün varil fiyatı, 77 doları da aştı.


AYRINTILAR!

Ham petrolün varil fiyatı, 77 doları da geçti. Halen uluslararası piyasalatda brent türü 1 varil ham petrol varil fiyatı 77,16 dolar rakamlarından işlem görüyor. 
 

Brent Petrol ne demek?


 

Petrol fiyatları 3 rakamlı...

Ham petrol fiyatlarındaki hızlı artış; Son dönemde öne çıkan yorumlarda ilk sıralarda yer alan 'Fiyatlar 100 dolar ve üzeri yani 3'lü rakamlar olabilir' yorumlarını doğrular nitelikte. Artışın debam etmesi, endişeleri arırıyor. Petrolle ilgili; Varil fiyat için 75 dolar rekor rakamları konuşulurken, sonrası 76 dolar ve bugün itibariyle de varil fiyatlar 77 doların üzerine çıktı. Petroldeki bu yükseliş, varil fiyatlar için 3'lü rakamlar olacak yorumlarının gerçekleşme ihtimalini de kuvvetlendiriyor. 
 

Benzin ve motorin fiyatları

Ham petrol fiyat artışları, petrol ithal eden ülkelerin (Türkiye gibi) enerji maliyetlerini artıracak. Petroldeki bu artışların kısa süre içerisinde ayrıca da, benzin ve motorin türü ürünlere zam olarak yansıması yüksek bir ihtimal. Bu ise, ulaşımdan üretime ekonomideki bütün kalemlere zam baskısını artıran bir gelişme olarak öne çıkıyor. 
Petrol, son dönemlerin en yüksek fiyat rakamlarıyla rekor kırmaya devam edecek gibi.
 

Benzin - motorin tüketimi de tarihi rekor kırdı - AYRINTILAR!


 

Yorum Haber - Enerji Ekonomisi

ham petrol fiyatları benzin motorin fiyatları