YENİ ARAŞTIRMA - ''Binlerce şehir SU rezervuarlarının üzerinde YÜZEN GÜNEŞ panelleri ile...''

TAKİP ET

Yeni bir araştırmaya göre, dünyanın dört bir yanındaki binlerce şehir, su rezervuarlarının üzerinde yüzen güneş panelleri ile tamamen kendilerine güç sağlayabilir. 

''Yüzer GES Sayesinde Tamamen Yenilenebilir Enerjiye Geçilebilir''

Kalyon PV

Kalyon PV, bilgi paylaşımı yaptı: ''Yeni bir araştırmaya göre, dünyanın dört bir yanındaki binlerce şehir, su rezervuarlarının üzerinde yüzen güneş panelleri ile tamamen kendilerine güç sağlayabilir. 

Araştırmacılar, 124 ülkede bulunan 6,256 şehrin teorik olarak yakındaki su rezervlerine kurulacak Yüzer GES ile tüm elektrik taleplerini karşılayabileceklerini buldular. Sadece suyun %30’unu kaplamaları gerekiyor. Araştırmacılar, çoklu veri tabanlarını kullanarak dünya genelinde 114,555 su rezervuarını analiz ettiler ve gerçekçi iklim verileri kullanarak potansiyel enerji üretimini modellediler. Geçen yıl Shandong eyaletinde, dünyanın şimdiye kadarki en büyük Yüzer GES’lerinden biri faaliyete geçti. 

Kalyon PV olarak, geleceğin enerji kazanım yöntemleri arasında gösterilen yüzer GES üzerine çalışmalar gerçekleştiriyor, güneşin faydalarını dünyanın tüm noktasıyla buluşturuyoruz.''

 

yüzer ges haberleri - enerji ekonomisi

 

YAYINLANDI - Sipariş için...

yüzer ges haberleri yüzen güneş panelleri su rezervuarları