YAYINLANDI - Konu ''OHAL kapsamındaki Elektrik Tüketim Bedelleri''

TAKİP ET

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın, ''OLAĞANÜSTÜ HAL KAPSAMINDA ENERJİ TÜKETİM BEDELLERİNİN TERKİNİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ'' başlıklı tebliği yayınlandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın (ETKB), ''OLAĞANÜSTÜ HAL KAPSAMINDA ENERJİ TÜKETİM BEDELLERİNİN TERKİNİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ'' başlıklı tebliği bugünkü Resmi Gazetede yayınlandı (22 Ağustos 2023 tarih ve 32287 sayılı Resmi Gazete). Tebliği aşağıda okuyabilirsiniz.

 

OLAĞANÜSTÜ HAL KAPSAMINDA ENERJİ TÜKETİM BEDELLERİNİN TERKİNİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ!

MADDE 1- 25/5/2023 tarihli ve 32201 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Enerji Tüketim Bedellerinin Terkinine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğin 8 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Birinci fıkra kapsamındaki başvurular defaten veya ayrı ayrı yapılabilir. Ancak ilgili şirketin terkin kapsamındaki tüm tüketicileri için yapacağı başvurular, hasar durumuna karşı itiraz edilmiş ve/veya yargı yoluna gidilmiş olanlar hariç olmak üzere, 1/11/2023 tarihine kadar tamamlanır.”

MADDE 2- Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Tebliğ hükümlerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı yürütür.

 

enerji - elektrik faturaları

elektrik faturaları enerji faturaları bugünkü resmi gazete