YAYINLANDI - Konu ''Farklılaştırılmış Akaryakıt Ürünleri''

TAKİP ET

EPDK ''Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Karar Taslağı Hk.'' başlıklı duyuru yaptı. Taslak ile, benzin ve motorin türü ürünler arasındaki fiyat farkı kaldırılıyor. Bir diğer ifade ile, akaryakıt istasyonlarında benzin ve motorin ürünleri, tek fiyattan satılacak.

Yeni değişiklik (taslak): ''Akaryakıt istasyonlarında yapılan satışlarda, farklılaştırılmış olsun veya olmasın aynı tür akaryakıtlar için fiyat farkı uygulanamaz.”''

 

 ayrıntılar...

- EPDK ''Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Karar Taslağı Hk.'' başlıklı duyuru yaptı. Taslak ile, benzin ve motorin türü ürünler arasındaki fiyat farkı kaldırılıyor. Bir diğer ifade ile, akaryakıt istasyonlarında benzin ve motorin ürünleri, tek fiyattan satılacak. Akaryakıt istasyonlarında Ana dağıtım Şirketleri, ürünlere katkıı ekleyerek, farklı fiyattan satış yapıyorlardı. 

 

Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Karar Taslağı Hk.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) duyuruau şöyle: ''Farklılaştırılmış akaryakıtlarda fiyat farkı uygulamasına ilişkin hususların yeniden değerlendirilmesi amacıyla "Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Karar Taslağı" hazırlanmıştır. Söz konusu Taslak Karar 05/04/2024 günü mesai bitimine kadar kamuoyunun görüş ve değerlendirmelerine açık tutulacaktır.

İlgililerin Taslak Karar hakkındaki görüşleri ile varsa konuya ilişkin ilave öneri ve tekliflerini, görüş bildirim formunu doldurarak aynı süre içerisinde “.docx veya .doc” formatında ddemircelik@epdk.gov.tr ve hkirikbicak@epdk.gov.tr e-posta adreslerine ve yazılı olarak Kurumumuz Petrol Piyasası Dairesi Başkanlığına göndermeleri gerekmektedir.''

 

ayrıntılar için liknlere tıklayınız...

1- Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Karar Taslağı

2- Karşılaştırma Tablosu

3- Görüş Bildirim Formu

 

(enerji piasaları mevzuatı)

farkılaştırılmış akaryakıt ürünleri