YAYINLANDI - Konu ''Enerji tüketim bedelleri'' tebliğinde değişiklik!

TAKİP ET

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, OHAL bölgesindeki enerji tüketim bedelleri konulu tebliğde değişiklik yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB), OHAL bölgesindeki enerji tüketim bedelleri konulu tebliğde değişiklik yaptı. Enerji Bakanlığı tebliğ değişikliği Resmi Gazete de yayınlandı (28 Ekim 2023 tarihli Resmi Gazete)

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, OHAL bölgesindeki enerji tüketim bedelleri konulu tebliğde değişikliği aşağıda okuyabilirsiniz.  

 

''OLAĞANÜSTÜ HAL KAPSAMINDA ENERJİ TÜKETİM BEDELLERİNİN TERKİNİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ''

MADDE 1- 25/5/2023 tarihli ve 32201 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Enerji Tüketim Bedellerinin Terkinine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğin 7 nci maddesinin başlığı “Terkine esas tutarlar” şeklinde değiştirilmiş ve aynı maddenin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Şirketler, bu Tebliğ kapsamındaki tüketicilerin feshedilen veya sonlandırılan sözleşmelerine ilişkin güvence bedelleri için terkin başvurusunda bulunamaz ve bu güvence bedellerini, mahsuplaşmaya konu etmeksizin, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde iade eder.”

MADDE 2- Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Tebliğ hükümlerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı yürütür.

 

enerji duyuruları

enerji tüketim bedelleri enerji duyuruları