YAYINLANDI - Konu "Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeliği'' değişikliği!

TAKİP ET

EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu), Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeliği'nde değişiklik yaptı. Yeni değişiklik, Resmi Gazete de yayınlandı.

EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu), Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeliği'nde değişiklik yaptı. Yeni değişiklik, bugünkü Resmi Gazete de yayınlandı (2 Aralık 2023 tarihli Resmi Gazete).

- Yeni değişikliği aşağıda okuyabilirisniz....

'DOĞAL GAZ PİYASASI LİSANS YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK'

 

MADDE 1- 7/9/2002 tarihli ve 24869 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeliğinin 31 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“b) Lisans sahipleri Kurumun izni olmadan iletim (LNG hariç), dağıtım ve depolama tesislerini teminat olarak gösteremez, üzerine ipotek koyduramaz ve rehin veremez. Dağıtım lisansı sahibi tüzel kişiler ile kamu tüzel kişisi olmayan depolama lisansı sahibi tüzel kişiler, Kurulun uygun göreceği haller dışında; teminat olarak hisse rehni, kısıtlayıcı etki doğuracak alacağın temliki, lisans kapsamındaki hakların temliki, hesaplarının rehni, ticari işletme rehni, sigorta poliçelerinin temliki, ipotek ve malvarlığı rehni işlemleri ile bu mahiyette sonuç doğurabilecek herhangi bir işlem gerçekleştiremez, ortakları da dahil üçüncü kişiler lehine kefil, garantör, kreditör, lehine ipotek veren olamaz, ayrıca müşterek ve/veya müteselsil borçlu sıfatı ile her nam adı altında olursa olsun üçüncü kişinin borcuna kefalet veya garantörlük verilmesi anlamına gelecek bir işlem tesis edemez. Bu hükümler dağıtım lisansı sahibi tüzel kişiler ile kamu tüzel kişisi olmayan depolama lisansı sahibi tüzel kişilerin ana sözleşmelerinde yer alır.”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 14- Dağıtım lisansı sahibi tüzel kişiler ile kamu tüzel kişisi olmayan depolama lisansı sahibi tüzel kişiler bu Yönetmeliğin 31 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi hükümlerini ana sözleşmelerine derç ederek ana sözleşme değişikliğini gösterir Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinin aslı veya Kurumca onaylı veya Ticaret Sicili Memurluğunca onaylı suretini 30/6/2024 tarihine kadar Kuruma sunmakla yükümlüdür.”

MADDE 3- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4- Bu Yönetmelik hükümlerini Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı yürütür.

 

doğalgaz piyasası mevzuatı - enerji ekonomisi

doğalgaz piyasası mevzuatı