Yarışmaya aile işletmeleri başvurabiliyor

TAKİP ET

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği, sürdürülebilirlik konusundaki çalışmaları desteklemek amacıyla 'Kuzey Yıldızı Ödülleri' ni bu yıl ikinci kez gerçekleştiriyor. İki ayrı kategori değerlendirmesi ile gerçekleşecek projeye, büyük ve orta ölçekli aile işletmeleri ile küçük ölçekli aile işletmeleri de başvurabilecek.

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği, sürdürülebilirlik konusundaki çalışmaları desteklemek amacıyla “Kuzey Yıldızı Ödülleri” ni bu yıl ikinci kez gerçekleştiriyor. İki ayrı kategori değerlendirmesi ile gerçekleşecek projeye, büyük ve orta ölçekli aile işletmeleri ile küçük ölçekli aile işletmeleri de başvurabilecek.

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği tarafından başlatılan Kuzey Yıldızı: Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Projesi, kurumsal sürdürülebilirlik yaklaşımını benimseyerek bu alanda çalışmalar yapan, çalışanlar, çevre, toplum ve gelecek nesiller açısından fark yaratarak ülke ekonomisine değer katan aile işletmelerinin teşvik edilmesini amaçlıyor.

“Kuzey Yıldızı Ödülleri” hakkında bilgi veren TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Öğücü, “Sürdürülebilirliği, insana, çevreye, topluma ve gelecek nesillere yaptığımız etkilerin niteliği ile sağlayabiliriz. Araştırmalar göstermektedir ki, sürdürülebilirlik yönünde etkili adımlar atan şirketler aynı zamanda daha hızlı büyümeyi de sağlayabilmektedir. Kuzey Yıldızı Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Ödülleri, aile şirketlerinin sürdürülebilir iş modelleri geliştirmelerinde katkı sağlamak, iyi örnekleri paylaşmak ve gelişimin tüm kurumlara yayılımını sağlamak amacıyla Derneğimiz tarafından tasarlanmıştır. Ödül sürecine katılan tüm aile şirketleri için geliştirici bir süreç içermektedir. Bu eşsiz gelişim ve deneyim fırsatını yakalamak için aile şirketlerimizi Kuzey Yıldızı Ödülleri’ne başvurmaya davet ediyoruz” dedi

Ödül başvuruları 12 Nisan tarihine kadar kuzeyyıldızı@taider.org.tr adresine yapılabilecek. Kuzey Yıldızı Sürdürülebilirlik Ödülleri 02 Kasım 2018 tarihinde İstanbul’da gerçekleşecek olan TAİDER 6. Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi’nde açıklanacak.

TAİDER’in paydaşı olduğu Uluslararası Aile İşletmeleri Ağı (FBN-I, Family Business Network International) üye ülkelerinin kabul ettiği “Sürdürülebilirlik Andı” çerçevesinde aile işletmelerinin, sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarını değerlendirebilmeleri, şirketlerin kendilerini ölçümleyebilmeleri ve geliştirebilecekleri alanları ortaya çıkarabilmeleri için B corp hareketi tarafından geliştirilen “Kuzey Yıldızı Etki Değerlendirme Testi” İngilizce dışında ilk kez TAİDER tarafından Türkçe olarak sunulmaktadır. Testi ve Türkçe rehberi www.taider.org.tr sitesinden ücretsiz edinebilirsiniz.

Kuzey Yıldızı Etki Değerlendirme Testi için

https://bimpactassessment.net/familybusinessnetwork

Kuzey Yıldızı Etki Değerlendirme Testi Türkçe Soru Rehberi için

https://taider.org.tr/images/belgeler/kuzey_yildiziaile_sirketlerinde_surdurulebilirlik.pdf

taider