WEBİNAR - Yenilenebilir Enerji Entegrasyonunu hızlandırmak için Türkiye Organize Toptan Elektrik Piyasalarında iyileştirmeler!

TAKİP ET

SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi: ‘Halihazırda içinden geçtiğimiz enerji dönüşümü süreci, elektrik üretim, dağıtım ve tüketim şeklinde temel değişikliklere neden olurken, piyasa ve şebeke işleyişinde köklü değişimleri ve çok yönlü faydaları da beraberinde getiriyor. Teknolojik gelişmeler ve düşen maliyetlerin etkisiyle yenilenebilir enerji bu dönüşümde kilit rol oynuyor. Küresel ölçekte, iklim ve sürdürülebilir büyüme hedeflerine ulaşmak için yenilenebilir enerjinin gelişiminde kat edilmesi gereken uzun bir yol var. Ancak elektrik sistemi ve piyasalarıyla ilişkili konuların birçok açıdan yeniden değerlendirilmesiyle bu dönüşümü hızlandırmak ve daha fazla güneş ve rüzgâr enerjisini sisteme dahil etmek mümkün olabilir.
 
Elektrik sisteminde daha fazla yenilenebilir enerji entegrasyonu ve esnekliğin artması için teknolojik çözümler bulunmaktadır. Teknoloji odaklı bu çözümlerin hayata geçmesinin aynı zamanda maliyetli olduğu düşünüldüğünde, elektrik piyasası tasarımında ve düzenlemelerde yapılacak bazı temel iyileştirmeler, sistem esnekliğinin artmasında maliyetsiz büyük bir potansiyel sunar. Bu potansiyelin kullanılması tüm enerji piyasasının verimli işlemesini ve bu sayede tüm kaynakların etkin kullanılmasını sağlayabilir.
 
SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi’nin, “Yenilenebilir Enerji Entegrasyonunu Hızlandırmak için Türkiye Organize Toptan Elektrik Piyasalarında İyileştirmeler” raporu yenilenebilir enerji kaynaklarının şebeke ve piyasa entegrasyonunu hızlandıracak olan Türkiye organize toptan elektrik piyasaları dinamiklerinin ve engellerinin daha iyi anlaşılmasını sağlayarak, olası iyileştirmelerin neler olabileceğini belirlemeyi amaçlıyor.
 
Raporumuzun çıktılarını 1 Eylül Çarşamba günü 14.00-15.30 saatleri arasında gerçekleştireceğimiz online rapor lansman etkinliğiyle duyuracağız. Rapor sunumunun ardından etkinlik kapsamında ayrıca sektör uzmanlarının katılımıyla düzenlenecek “Türkiye Elektrik Piyasasının Dünü, Bugünü ve Yarını” webinar panelinde Türkiye elektrik piyasasının mevcut durumu ve beklentiler tartışılacak.’
 

Program

14.00-14.05 Açılış Konuşması

Selahattin Hakman, SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi,
Yönlendirme Komitesi Başkanı

14.05-14.25 Sunum

Yenilenebilir Enerji Entegrasyonunu Hızlandırmak için Türkiye Organize Toptan Elektrik Piyasalarında İyileştirmeler
Hasan Aksoy, SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi,
Direktör Vekili ve Araştırma Koordinatörü

14.25-15.25 Webinar Panel

Türkiye Elektrik Piyasasının Dünü, Bugünü ve Yarını

Moderatör:
Selahattin Hakman, SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi
Yönlendirme Komitesi Başkanı

Panelistler:
Cem Aşık – Elektrik Üreticileri Derneği – Başkan
Elif Düşmez Tek – Deloitte Danışmanlık – Ortak
Ozan Korkmaz – Aplus Enerji – Kurucu Ortak

15.25-15.30 Soru ve Cevap

Kapanış

Enerji Ekonomisi

yenilenebilir enerji webinar elektrik