Webinar - Konu ''Türkiye'de Konut ve Sanayi Sektörünün Elektrifikasyonu'' Raporu!

TAKİP ET

Webinar - Konu ''Türkiye'de Konut ve Sanayi Sektörünün Elektrifikasyonu'' Raporu!

SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi

SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi, bilgi paylaşımı yaptı: ''Türkiye’de elektrik üretiminde yenilenebilir enerji kullanımı ile karbonsuzlaşma yolunda önemli aşamalar kaydedilirken sanayi, konutlar ve ulaştırma gibi  enerji-yoğun son kullanıcı sektörler hala yoğun olarak fosil yakıtlara bağımlıdır. Yenilenebilir enerji kullanımının son derece sınırlı olduğu bu sektörlerin elektrifikasyonu, kullanılan elektriğin yenilenebilir enerji kaynakları kullanılarak üretilmesi ile tüketim tarafındaki fosil yakıtların yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ikame edilmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda elektrifikasyon, dijital teknoloji ile birleştiğinde, enerjinin akıllı ve verimli kullanılmasını sağlayan ve son kullanıcı sektörler için önemli tasarruf sağlayan bir süreçtir. Son kullanıcı sektörlerde sağlanan verimililik ve kullanılan fosil yakıtların sıfır emisyonlu elektrikle ikame edilmesi sayesinde enerji tüketiminden kaynaklanan sera gazı emisyonlarını azaltmak mümkündür.
 
Elektrik üretimindeki yenilenebilir enerji payı arttıkça, elektriğin doğrudan kullanıldığı son tüketim noktaları da temiz enerji kullanmış olacak, karbonsuzlaşma yolunda önemli ilerlemeler sağlanacaktır. Bu bağlamda elektrifikasyonun ülkemiz için en önemli katkısı, son tüketimde kullanılan fosil yakıt bağımlılığını azaltmasıdır. Bu sayede elektrifikasyon, enerjide dışa bağımlılığı yüksek olan Türkiye’nin enerji ithalatının ve cari açığının düşürülmesi ve enerji arz güvenliğinin sağlanması için de önemli olacaktır.
 
SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi’nin “Türkiye’de Konut ve Sanayi Sektörünün Elektrifikasyonu” raporu, Türkiye'nin 2053 yılı net-sıfır karbon emisyonu hedefine uyumlu olarak, son kullanıcı sektörlerde sağlanacak verimlilik ve kullanılacak fosil yakıtların sıfır emisyonlu elektrikle ikame edilmesi bağlamında konut ve sanayi sektörünün elektrifikasyon potansiyelini, elektrifikasyonun fayda-maliyet analizini ve elektrifikasyon için gerekli politikaları incelemektedir.
 

16 Ağustos Çarşamba

Raporun çıktıları 16 Ağustos Çarşamba günü 10.30 - 12.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek çevrimiçi bir etkinlikle duyurulacaktır. Rapor sunumunun ardından etkinlik kapsamında sektör uzmanlarının katılımıyla düzenlenecek panelde Türkiye’de konut ve sanayide elektrifikasyonun yaygınlaşması için öncelikli alanlar ve güncel gelişmeler tartışılacaktır.''
 

Etkinlik kayıt için tıklayın... 

 

PROGRAM

10.30 - 10.40 Açılış Konuşması 

Alkım Bağ Güllü, Direktör, SHURA

10.40 - 11.00 Sunum 

Ahmet Acar, Enerji Analisti, SHURA

11.00 - 12.00 Panel 

Moderatör 

Hasan Aksoy, Araştırma Koordinatörü, SHURA

Panelistler

Pınar Gürler, Isı Pompası Komisyonu Başkan Yardımcısı, İSKİD

Kenan Sitti, Yönetici Danışmanı, MRC Türkiye

Hasan Akbulut, Teknik İşler Direktörü, Türkiye Çelik Üreticileri Derneği

 

enerji takvimi - enerji günlüğü

enerji takvimi enerji günlüğü Türkiye’de elektrik üretimi