Üstat Arolat'ı kaybettik - EGD!

TAKİP ET

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD)… “Ekonomi Gazetesi Baş Yazarı, duayen gazeteci Osman Saffet Arolat'ı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz.
Ekonomi Gazetecileri Derneği Üyesi ve Yaşam Boyu Onur Ödülü sahibi Arolat'ın, ülkemizde ekonomi gazeteciliğinin gelişmesinde öncü katkıları olmuştur. 

80 yaşında hayata gözlerini yuman Arolat, 68 Gençlik Hareketinin de önderleri arasındaydı.
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü’nden mezunu Arolat, lise yıllarından itibaren başladığı gazetecilik mesleğinin her kademesinde yer alarak, sembol isimlerinden olmuştur. 1962 yılında amatör olarak Ankara’da Öncü gazetesinde gazeteciliğe adım atan Arolat, bir dönem ANT dergisinde yazı işleri müdürlüğü yaptı. Yazıları nedeniyle yargılanarak tutuklandı. Uzun yıllar haber ajansçılığı, yabancı radyo muhabirliği ve televizyonculuk gibi işler yaptı. Dünya Gazetesi'nde Yayın Yönetmenliği görevini üstlendi. En son EKONOMİ gazetesinin kuruluşunda yer aldı, başyazarlığını sürdürdü.
Anılarını, Babıâli Anılarım ile Bir Gençlik Liderinin Anıları kitap dizisinde toplayan Osman Saffet Arolat, son nefesine kadar yazıları, Türk ve dünya siyaseti ile yakından ilgilendi.
Meslek büyüğümüze rahmet, Ekonomi Ailesi başta olmak üzere sevenlerine başsağlığı dileriz.”

EGD Osman Saffet Arolat