ÜNİVERSİTELİLER - Borsa İstanbul İŞ duyurusu yaptı!

TAKİP ET

Başvuru bölüm: İstanbul'daki Üniversite, Fakülte veya Yüksekokulların en az 4 yıllık eğitim veren 'Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Haberleşme Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Endüstri Sistemleri Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Yapay Zeka Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği ve Yönetim Bilişim Sistemleri'

BORSA İSTANBUL BİST YETENEK İŞE ALIM SINAVI!

Son başvuru tarihi: 12 Eylül

Borsa İstanbul!

Borsa İstanbul bilgi paylaşımı...

A.İŞ TANIMI

BİST Yetenek Programı; Borsa İstanbul'un üniversitelere yönelik hazırladığı bir istihdam ve yetenek geliştirme projesidir. Potansiyel bireyleri sayesinde Borsamızın geleceğine katma değer sunabilme yeteneği, mezuniyetleri sonrasında Borsamıza kazandırmayı hedefler. 

BİST Yetenek Programı finans ve teknolojik sektöre ilgi gösterenlerin oranlarına yönelik bir yetenek kazandırma programıdır. 

BİST Yetenek, İstanbul'da bulunan üniversitelerin aşağıda sıralanan herhangi bir yerinde 3. veya 4. Sınıf öğrencisi olan , başarı odaklı, iletişim yeteneği yüksek, ekip çalışmaları yetenekli üniversiteden seçilebilir.

BİST Yetenek tanıtımına ilişkin ve tüm işe alım süreci olumlu olan adaylar Borsa İstanbul'un Bilgi Teknolojileri birimlerinde değerlendirilecektir.

Öğrenciler, BİST Yetenek programı boyunca ders programlarına göre haftada en az 2 gün süreklilik sağlayarak Borsamızda yarı zamanlı olarak uzun dönem çalışmaktadırlar. 

B. BİST YETENEK BAŞVURU ŞARTLARI

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

25 yaşını doldurmakmış olmak (01/01/1998 ve sonrasında doğmuş olmak),

100 üzerinden en az 65, 4 üzerinden en az 2.5, 5 üzerinden en az 3.12 genel ağırlıklı olmayana (GANO/ANOG) sahip olmak,

İstanbul'daki Üniversite, Fakülte veya Yüksekokulların en az 4 yıllık eğitim veren “Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Haberleşme Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Endüstri Sistemleri Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Yapay Zeka Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği ve Yönetim Bilişim Sistemleri”nin süresinin 31 Ekim 2023 tarihine kadar 3. veya 4. sınıfa geçmiş olması,

Öğrenim dili % 100 İngilizce olan bir Lisans bölümünde okuyor olmak ya da Şirket tarafından yapılan İngilizce Yeterlilik Sınavında başarılı olmak,

Kamu haklarından mahrum kalmak,

Tecil edilmiş olsalar dahi kasten işlenen suçlar ile ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis ya da affa tutulmuş olsalar bile zimmet, irtikap, rüşvet, çalıştırılan, dolandırıcılık, sahtecilik, sadakatsizlik, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kutlama suçlarından ya da da kaçakçılık, resmi ihaleler ve alım-satımlara fesat ayrımı, kara para aklama, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından hükümlü bulunmamak,

Sağlık durumu açısından düzenlilik sürdürmeye engel olmak mümkün bir halin bulunmaması (sağlık raporu giriş sınavının tüm aşamaları tamamlandıktan sonra talep edilmesi).

C. DEĞERLENDİRME VE SİNAV

Başvuru şartlarını sağlayan adaylar için işe alım sınavı iki aşamadan oluşacaktır:

Genel Yetenek Sınavı: Adayların sözlü, dijital ve sanal akıl yürütmelerini ölçmeye yönelik olarak sunulan seçmeli sınav. 

İngilizce Yeterlilik Sınavı: Adayların İngilizce düzeylerini ölçmeyi amaçlayan sınav.

D. SİNAV BAŞVURUSUNUN YAPILMASI

İlan Başlangıç ​​Tarihi – 11.08.2023

Son Başvuru Tarihi – 12.09.2023

Sınav başvuruları, Borsa İstanbul web sitesi  kariyer.borsaistanbul.com  bağlantısından “Özgeçmiş” doldurularak yapılacak; parçalar, e-posta veya posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

“Özgeçmiş” aday tarafından çevrimiçi olarak eksiksiz doldurulacak,  %100 İngilizce yayınlanma gösteren belge , öğrenci belgesi, transkript ve son 6 ay içerisinde doldurulmuş JPEG formatında vesikalık fotoğraf özgeçmişe eklenecektir. Fotoğrafı bulunmayan veya belirtilen özellikler taşımadan yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. İstenilen belgeler  özgeçmiş oluştururken ek olarak eklenen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Adayların “Özgeçmiş” lerini  doldurduktan sonra “BİST Yetenek İşe Alım” ilanına başvuru yapmaları gerekmektedir.

Zorunlu kişiler ve adayların gerekli diğer bilgilere göre, sınav başvuru sistemi kaydedildikten sonra açıklamaların ve “İlan Metni”nin okunduğuna, formda verilen bilgilerin işe alım sürecinin kullanılmasına, gerekli onayların alınması muvafakat edildiğinin, adaylığa ulaşma konusunda bu formda eksik veya gerçek bilgiler dışında halinde başvurunun değerlendirmeye alınmayacağının, değerlendirmeye alınsa bile bozulması durumunda iptal edilmesinin, işe başlanmışsa iş akdinin feshedilmesinin ve bu durumda her türlü hukuki takibata geçilebileceğinin peşinen kabul ve beyan edilmesi gerekmektedir.

Sınav başvuru koşullarını sağlayan adaylar, sınav tarihi, sınav yeri ve diğer tüm teknik ayrıntılar hakkında bilgilendirilecek olup, bu bilgilendirmeler adayların e-posta adreslerine posta olarak gönderilecektir. Bu nedenle e-posta adresleri gün tarafından kontrol edilmelidir. E-posta dağıtıcısında doğabilecek aksaklıklardan adayın kendisi sorumludur.

Sınav başarı puanı sıralamasına göre uygun bulunan adaylar görüşmelere katılmaya hak kazanacaktır. 

Borsa İstanbul, sınav şartlarında her türlü değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

***Başvuru ve sınava ilişkin ilanda yer almayan ayrıntılarla ilgili her türlü soru ve kurallar için  kariyerbasvuru@borsaistanbul.com e-posta gönderebilir veya (0212) 298 28 64 – (0212) 298 28 54 – (0212)298 29 67 telefonlardan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

borsa istanbul haberleri

borsa istanbul haberleri