Uluslararası Enerji Ajansı - ''Okula geçiş ayı ve tüm hızımızla...''

TAKİP ET

''Eylül "okula dönüş" ayıdır ve temiz enerji geçişini uluslararası sahnenin merkezine koymak için kesinlikle tüm hızıyla çalışmaya geri döndük.'' - Uluslararası Enerji Ajansı!

Eylül "okula dönüş" ayıdır ve temiz enerji geçişini uluslararası sahnenin merkezine koymak için kesinlikle tüm hızıyla çalışmaya geri döndük.

Uluslararası Enerji Ajansı (UEA)

UEA bilgi paylaşımı şöyle...''Kritik minerallerin geleceğini tartışmak üzere türünün ilk örneği bir uluslararası zirve düzenledik.

 

Kritik mineraller? Bunlar nedir ve dünya neden ilgilenmeli?

Bakır, lityum, nikel, kobalt ve nadir toprak elementleri gibi kritik mineraller, rüzgar türbinlerinden ve elektrik şebekelerinden elektrikli araçlara kadar günümüzün hızla büyüyen temiz enerji teknolojilerinin çoğunda temel bileşenlerdir. 2017'den 2022'ye kadar enerji sektöründen gelen talep, toplam lityum talebindeki üç kat artışın, kobalt talebindeki yüzde 70'lik sıçramanın ve nikel talebindeki yüzde 40'lık artışın arkasındaki ana faktördü. Bu artan talep ve yüksek fiyatların etkisiyle, kilit enerji geçiş minerallerinin pazar büyüklüğü son beş yılda ikiye katlanarak 2022'de 320 milyar ABD Dolarına ulaştı. Ve bu hızlı büyüme devam edecek.

IEA Kritik Mineraller ve Temiz Enerji Zirvesi, deneyimleri paylaşmak ve hızlı ve güvenli enerji geçişlerini sağlamak için kritik mineraller üzerindeki etkili eylem yollarını tartışmak üzere etkileyici sayıda karar vericiyi bir araya getirdi.

 

Zirveye her kıtadan yaklaşık 50 ülke, yaklaşık 40 Bakanlık heyeti, 40 CEO, Uluslararası Örgüt Başkanları ve sivil toplum temsilcileri katıldı!

IEA

Nadir toprak elementleri!

Bakır, lityum, nikel, kobalt ...

 

enerji haberleri

Uluslararası Enerji Ajansı UEA nadir toprak elementleri kritik mineraller