Uluslararası Enerji Ajansı - Hamas'ın İsrail'e saldırması sonrası PETROL piyasalarını değerlendirdi!

TAKİP ET

Dünya deniz petrol ticaretinin üçte birinden fazlasını oluşturan bir bölge olan Ortadoğu'da jeopolitik riskin ani bir şekilde artması, Hamas'ın İsrail'e saldırmasının ardından petrol piyasalarını gerginleştirdi.

Jeopolitik riskteki keskin artış, sıkı dengelenmiş petrol piyasalarını zor durumda bırakıyor!

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA)... ''Dünya deniz petrol ticaretinin üçte birinden fazlasını oluşturan bir bölge olan Ortadoğu'da jeopolitik riskin ani bir şekilde artması, Hamas'ın İsrail'e saldırmasının ardından petrol piyasalarını gerginleştirdi.

Bundan sonra ne olacağı son derece belirsizliğini koruyor. En son aylık Petrol Piyasası Raporumuz, hızla gelişen çatışmanın, IEA'NIN aylardır uyardığı bir durum olan sıkı dengelenmiş petrol piyasalarının zeminine dayandığını belirtiyor. Suudi Arabistan ve Rusya'nın gönüllü üretim kesintilerini yıl sonuna kadar uzatmasının ardından ve ham petrol ve damıtma stokları son derece düşük seviyelere düştükçe, petrol fiyatları Eylül ortasında varil başına neredeyse 98 dolara yükselmişti.

Ekim ayı başlarında, gösterge Brent vadeli işlemleri varil başına 12 dolardan fazla değer kaybetti. Arz korkuları, kötüleşen ekonomik göstergelere yol açtı. Ve benzin teslimatlarının iki on yılın en düşük seviyelerine düştüğü Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yüksek fiyatların talebi yediğine dair işaretler verdi.

Talebin artması, ABD dolarının güçlenmesi ve sübvansiyonların kaldırılmasıyla akaryakıt fiyatlarındaki artışın arttığı gelişmekte olan ve gelişmekte olan birçok ekonomide daha da önemliydi. Bununla birlikte, Çin, Hindistan ve Brezilya'da talep artışı hızla devam etti ve küresel petrol talebinin bu yıl günde yaklaşık 2,3 milyon varil artacağı tahminimizin temelini oluşturdu.

Enerji güvenliğini koruma misyonu doğrultusunda, IEA petrol piyasalarını yakından izlemeye devam ediyor. Her zamanki gibi, piyasaların yeterince tedarik edilmesini sağlamak için gerekirse harekete geçmeye hazırız.''

 

ham petrol haberleri

ham petrol haberleri