Ülkelerin enerjide dışa bağımlılık oranları - Ülkelerin yıllık enerji enflasyonları!

TAKİP ET

Ülkelerin enerjide dışa bağımlılık oranları nedir? Ve ülkelerin yıllık enerji enflasyon artış oranları kaçtır? Avrupa İstatistik Ofisi Eurostat verileri.

Ülkelerin enerjide dışarıya bağımlılık oranları!
Avrupa İstatistik Ofisi Eurostat
verilerine göre, 37 ülke arasında enerjide ülkelerin (Avrupa) dışa bağımlılık sıralamasında Malta yüzde 98 oran ile 1. sırada yer alıyor. Malta'yı yüzde 93 oranla Kıbrıs Rum Kesimi 2ç sırada ve Lüksemburg yüzde 92 enerjide dışa bağımlılık oranı ile 3. sırada izliyor.
37 ülke arasında Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılık oranı ise yüzde 71. Türkiye bu oran  ile listede 7. sırada yer aldı.


Almanya ve Fransa'nın enerjide dışa bağımlılık oranları

Avrupa Birliği'nin (AB)'nin lideri konumundaki ülkelerden Almanya ve Fransa'nın enerjide dışa bağımlılık oranları ise şöyle: Almanya enerjide dışarıya bağımlılık oranı yüzde 64. Fransa enerjide dışarıya bağımlılık oranı ise yüzde 44. 
Ülkelerin enerjide dışarıya bağımlılık oranları sıralaması ayrıntıları için aşağıdaki tabloya bakınız.

Enerjide Türkiye ve Avrupa ülkelerinin dışa bağımlılık oranları


Açıklama: Kaynak: Eurostat (Enerjinin ne kadarının ithal olduğu). 

 

Ülkelerin yıllık enerji enflasyonları!

Avrupa ülkelerinin yıllık enerji enflasyonu sıralamasına göre Türkiye, yüzde 90 yıllık enerji enflasyon oranı ile ilk sırada yer aldı. Türkiye'yi yıllık enerji enflasyonu sıralamasında yüzde 67 oran ile Belçika 2. sırada ve yüzde 58 enerji enflasyonu ile de Hollanda 3. sırada izliyor. Almanya ve Fransa'nın yıllık enerji enflasyonları ise yüzde 21 
Türkiye ve Avrupa ülkeleri Yıllık Enerji Enflasyonu verileri ayrıntıları için aşağıdaki tabloya bakınız. 
 

Türkiye ve Avrupa ülkeleri Yıllık Enerji Enflasyon Rakamları 


Açıklama: Eurostat (2021-2022 Ocak değişim) Enerji enflasyonu; petrol, doğalgaz ve elektrik zamlarını gösterir


Enerji Ekonomisi

enerjide dışa bağımlılık oranları Türkiye ve Avrupa ülkeleri enerjide dışa bağımlılık oranları ülkelerin yıllık enerji enflasyonları enerji enflasyonu enerji ülkelerin enerjide dışa bağımlılıkları