TÜSİAD Başkanı Turan'dan ÖNEMLİ paylaşım - Yeşil enerjide var!

TAKİP ET

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, yeni yönetimin göreve başlaması nedeniyle, sosyal medya hesabı üzerinden ''Türkiye ve Dünya Ekonomisi'' ile ilgili önemli bir paylaşım yaptı.

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, yeni yönetimin göreve başlaması nedeniyle, sosyal medya hesabı üzerinden ''Türkiye ve Dünya Ekonomisi'' ile ilgili önemli bir paylaşım yaptı. Yeşil enerjiyede vurgu yapan Başkan Turan'ın paylaşımını, önemine binaen aynen yayınlıyoruz. 

 

 ayrıntılar...

 

Orhan Turan

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı

YENİ DÖNEM YENİ HEDEFLER...

''Ülkemizin aydınlık geleceği için çalışmaya devam edeceğiz''
 
Bu hafta gerçekleştirdiğimiz TÜSİAD Genel Kurul toplantısında değerli üyelerimiz Yönetim Kurulumuza önümüzdeki dönemde de TÜSİAD’ı yönetme sorumluluğunu verdi. Bize duydukları güven ve vermiş oldukları destek için üyelerimize teşekkür ederim.
 
Ekonomimizdeki sorunların kalıcı olarak çözülmesi için yapısal reformları, özellikle üretim yapısının verimlilik, katma değer, dijital ve yeşil dönüşüm odaklı değişimini çok önemsiyoruz.
 
Makroekonomik istikrar ve yatırım ortamı için öncelikli gördüğümüz tüm konuları ve yapısal reform alanlarını, karar alıcılarla ve kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz.
 
Türkiye’nin yeşil ve dijital dönüşümüne, yüksek teknoloji atılımını gerçekleştirmesine imkan sağlayacak çalışmalara destek vermeyi sürdüreceğiz.
Özellikle KOBİ’lerin bu dönüşümü yakalaması, ekonomimizde verimliliği ve rekabet gücünü muazzam biçimde artırma potansiyeli taşıyor. Bu doğrultuda, büyük ve kurumsal şirketler ile KOBİ’leri aynı masa başında buluşturabilme potansiyelimizi sonuna kadar kullanacağız.
 
Kalkınmanın hedefi insandır mottomuz doğrultusunda, bölgesel kalkınmaya, adil bölüşüme, toplumsal cinsiyet eşitliğine, gençlere dönük faaliyetlerimize hız kesmeden devam edeceğiz.
 
Güçlü küresel ağlarımızla birlikte yurtdışı temaslarına ve Türkiye’nin AB entegrasyon sürecini desteklemeye devam edeceğiz.
 
Laikliği, hukuk devletini, tarafsız ve bağımsız yargıyı, sağlam demokrasiyi, ifade özgürlüğünü, çağdaş eğitim anlayışını; insanımızın mutluluk ve huzurunun, geleceğe güvenle bakmasının teminatı olarak görüyoruz.
 
Daha önceki TÜSİAD yönetimleri gibi biz de ülkemizin geleceğini şekillendiren bu temel ilkelerin çok yakın takipçisi olacağız.
 
Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılına Girerken Türkiye çalıştay dizisi projemiz, TÜSİAD’ın sivil toplumla diyaloğunu daha da güçlendirme imkanı sundu. Önümüzdeki dönemde sivil toplumla kurmuş olduğumuz bu diyaloğu ilerleterek TÜSİAD’ın misyonu doğrultusunda faaliyetlerimizin daha çok insana ulaşması için çalışacağız.
 
Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını kutlarken, başta laiklik olmak üzere Cumhuriyet değerlerinin önemini bir kez daha idrak ettik. Diğer yandan, katılımcı demokrasi
anlayışının, bundan 27 yıl önce yayımladığımız Demokratikleşme Perspektifleri
raporunda da söylendiği gibi, TÜSİAD için de, Türkiye için de konjonktürel
değil, ilkesel bir konu olduğunu belirtmek isterim.
 
Yönetim kurulu olarak, demokrasinin değerlerini Cumhuriyet değerleri ile harmanlayarak, ikinci yüzyılımızda ülkemizi Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş uygarlık seviyesine çıkartmak için var gücümüzle çalışacağız.''

 

(tüsiad haberleri - enerji ekonomisi)
 
 

tüsiad yeni yönetimi tüsiad haberleri