Türkiye ve Avrupa (AB) ülkeleri LPG fiyatları

TAKİP ET

LPG'ye gelen zamlar sonrası, LPG fiyatları tartışma konusu oldu. Cevabı merak edilen sorular ise, Türkiye ve Avrupa (AB) ülkelerinde LPG Otogaz fiyatları nedir? LPG otogaz en ucuz hangi ülkede satılıyor?

Son günlerde, ham petrol ve döviz kurundaki (TL/Dolar) artışa paralel LPG fiyatları (Otogaz, tüpgaz, dökme gaz) hızlı bir artışa geçti. Artan fiyatlar, sürücüleri olumsuz etkilerken LPG fiyatlarını da tartışma konusu yaptı. Tartışmaların başında ise 'Türkiye ve Avrupa AB) ülkelerinde LPG fiyatları' konusu yer alıyor. Peki, Türkiye ve AB ülkelerinde 1 litre LPG kaç paradan satılıyor?
İşte ayrıntılar...


AYRINTILAR

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)'nın yeni açıkladığı Petrol - LPG Piyasaları Fiyatlandırma Raporu'na göre (Aralık 2021), 1 litre otogaz Türkiye'de 8,45 liraya satılıyor (Vergiler dahil). Buna karşın Hollanda'da 1 litre LPG otogaz 15,13 liraya, Almanya'da 14,84 liraya ve İspanya'da da 1 litre LPG otogaz 14,54 liraya satılıyor.  

Türkiye ve (AB) Avrupa ülkeleri LPG Otogaz satış fiyatları için aşağıdaki tabloyu inceleyiniz.  

Türkiye ve Avrupa Ülkeleri LPG Otogaz Fiyatları

1 Litre LPG Otogaz Fiyat Oluşumu



Kaynak: Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)
 Petrol Ve LPG Fiyatlandırma Taporu - Aralık 2021

 

YORUM - Enerji Ekonomisi

Son aylarda petrol ve döviz kurunun artması ve bunun LPG fiyatlarına yansıması, çok tartışılan konulardan biri oldu. Öncelikle belirtmek gerekir ki LPG, otomobil dünyasında son yılların en gözde yakıt türlerinden biri oldu (Türkiye ve diğer ülkelerde). Ancak petrol fiyatlarındaki anormal artışlar, LPG otogazı da tartışma konusu yaptı. Tartışmaların başında da,  'Türkiye- Avrupa ülkeleri LPG fiyatları' konusu geliyor.
  
Şu kadar ki; bu tür ürünlerin (Benzin, motorin, LPG otogaz) fiyat karşılaştırmaları ve tartışmalarında, ürün fiyatlarının yanında 'Alım gücü, ürünün ne kadar tüketildiği ve hangi amaçla tüketildiği, ürüne ulaşım, işletme maliyetleri gibi' ekonomik karşılıklarında dikkate alınması gerekiyor. Ancak, bu verilerle yapılacak 'Tartışma veya karşılaştırmalar' sağlıklı bir sonuç verecektir.

Ama, herkesin kabul ettiği ve mutabık olduğu gerçeklik ise, ''LPG' fiyatlarının ucuz olması ve LPG'nin ucuz tüketilmesi''. 

LPG fiyatları Türkiye ve Avrupa LPG fiyatları LPGye zam LPG fiyat oluşumu enerji ekonomisi