'Türkiye'nin İklim Seferberliği' için Schneider Electric'ten ÖĞRETMENLERE eğitim desteği!

TAKİP ET

Schneider Electric, Boğaziçi Üniversitesi İklim Merkezi ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağları - SDNS Türkiye liderliğinde başlatılan, Türkiye'nin İklim Seferberliği kapsamında öğretmenlerin eğitimi için hayata geçirilen projeye destek veriyor.

- Schneider Electric, Boğaziçi Üniversitesi İklim Merkezi ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağları - SDNS Türkiye liderliğinde başlatılan, Türkiye’nin İklim Seferberliği kapsamında öğretmenlerin eğitimi için hayata geçirilen projeye destek veriyor.

- "İklim 2030: Eğitimciler Özel İklim Değişikliği Eğitimi" projesi kapsamında iklim değişikliğinin temel kavramları, fiziksel temelleri, iklim değişikliğinin azaltım ve uyum boyutu, uluslararası süreçleri ve sürdürülebilir iklim eylemleri konusunda bilgilendirilmesini amaçlanıyor.

 


İklim 2030: Eğitimciler Özel İklim Değişikliği Eğitimi

Schneider Electric, Boğaziçi Üniversitesi İklim Merkezi ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağları - SDNS Türkiye liderliğinde başlatılan, Türkiye’nin İklim Seferberliği kapsamında öğretmenlerin eğitimi için hayata geçirilen "İklim 2030: Eğitimciler Özel İklim Değişikliği Eğitimi" projesine verdiği desteği duyurdu.

Öğrencilerin sürdürülebilir bir dünya vizyonunu kazanmalarında öğretmenlerin etkisinden hareketle hazırlanan "İklim 2030: Eğitimciler Özel İklim Değişikliği Eğitimi" projesinde öğretmenlerin iklim değişikliğinin temel kavramları, fiziksel temelleri, iklim değişikliğinin azaltım ve uyum boyutu, uluslararası süreçleri ve sürdürülebilir iklim eylemleri konusunda eğitmenlerin bilgilendirilmesini amaçlanıyor. 2021 yılının ilk çeyreğinde başlayan projede Schneider Electric’in desteğiyle şu ana kadar 50 öğretmenin eğitimi sağlandı.
 

İklim değişikliği

Eğitim iklim değişikliği konusuna ilgi duyan ve bilgi edinmek isteyen; öğretmen, öğretmen adayı, yüksek lisans, doktora öğrencisi olduğunu belgeleyen öğretmenlere, öğretmen adaylarına, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine açık. 12 hafta süren online eğitimler sonunda katılımcı öğretmenler “Boğaziçi Üniversitesi & SDSN Turkey İklim Değişikliği Eğitimi Katılım Belgesi” almaya hak kazanacak. 

 

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen COP 26’nın da en önemli gündem maddelerinden biri çocuklara ve gençlere yönelik ‘İklim Değişikliği Eğitimi’ verilmesi gerektiği oldu. Tüm dünyada konunun okul müfredatlarına alınması gerektiği yönünde yapılan çağrıda Birleşmiş Milletler, çocukları ve gençleri sorumluluk almaya davet etti. Ek olarak bu yılın başlarında Corporate Knights tarafından dünyanın en sürdürülebilir şirketi seçilen Schneider Electric, zirve kapsamında oluşturduğu ‘2050’ye Dönüş’ (Back to 2050) adı verilen yol haritasının da duyurusunu yaptı. Schneider Electric Sürdürülebilirlik Araştırma Enstitüsü tarafından yayınlanan raporda devlet ve şirketler daha fazla çaba harcamaya davet edilirken, iklim değişikliği hedeflerine ulaşmak için artık tüm dünyanın hızlanması gerektiğinin altı çiziliyor. 

 

Enerji Ekonomisi

Schneider Electric boğaziçi üniversitesi iklim değişikliği İklim 2030: Eğitimciler Özel İklim Değişikliği Eğitimi