Türkiye Denizlerinde Petrol ve Gaz Aramacılığı - Webinar!

TAKİP ET

- Webinar - 'Türkiye Denizlerinde Petrol ve Gaz Aramacılığı'


AYRINTILAR!
TMMOB Petrol Mühendisleri Odası (PMO), konuyla ilgili bilgi paylaşımı yaptı: '30 Mayıs 2021 tarihinde saat 20:00’da Sn. Doç. Dr. Özgür Özgüç’ün katılımıyla “Türkiye Denizlerinde Petrol ve Gaz Aramacılığı” konu başlıklı çevrimiçi etkinlik düzenlenecektir.'


'Türkiye Denizlerinde Petrol ve Gaz Aramacılığı'

Petrol Mühendisleri Odası (PMO): '30 Mayıs 2021 tarihinde saat 20:00’da Sn. Doç. Dr. Özgür Özgüç’ün katılımıyla “Türkiye Denizlerinde Petrol ve Gaz Aramacılığı” konu başlıklı çevrimiçi etkinlik düzenlenecektir.

Uzun kıyı şeridine sahip ülkemizde denize dönük çalışmalar gün geçtikçe artmakta ve buna paralel olarak Akdeniz ve Karadeniz açıklarında petrol ve doğalgaz arama ve üretim çalışmaları yoğun bir program çerçevesinde devam etmektedir.

Açık deniz yapıları faaliyetleri son yıllarda hızla artarak başlı başına bir endüstri oluşturmuştur. Açık deniz faaliyetlerinin araştırma, tasarım, makine imalatı, yapı inşası ile birlikte yapının işletim süresince bakım ve onarımını da içerdiği göz önüne alındığında bu endüstrinin devasa büyüklüğü ortaya çıkar.

Çok çeşitli amaçlara (sondaj, üretim, kurum, konaklama) yönelik olarak kullanılan açık deniz yapılarının tasarımı ve inşası ise oldukça ileri teknoloji ve bilgi düzeyi gerektirmektedir.

Bu etkinlikte Sn. Doç. Dr. Özgür Özgüç ile Türkiye denizlerinde petrol ve gaz aramacılığı temelinde açık denizlerde gerçekleştirilen faaliyetlerin Sn. Özgüç’ün deneyimleriyle hem sektörel hem de akademik açıdan değerlendirilmesi amaçlanmaktadır.'

 

Doç. Dr. Özgür Özgüç

Doç. Dr. Özgür Özgüç, 2002 yılında İTÜ’den aldığı Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği lisans eğitiminden sonra açık deniz yapılarının mukavemeti ve yorulması alanında yaptığı çalışmalarla 2006 senesinde UK Glasgow Üniversitesi’nden Doktor unvanı almıştır. Özellikle açık deniz yapıları (offshore) ile uzmanlık alanına yönelik çalışmalarını Japon petrol şirketi INPEX E&P Avustralya ve Güney Kore, Fransız petrol şirketi TOTAL E&P İngiltere, Det Norske Veritas Norveç ve Singapur ve Bureau Veritas gibi şirketlerde 15 yıl boyunca uzman mühendis ve yönetici düzeyinde sürdürmüş olup; aynı zamanda bu ülkelerde; tasarımcılara, tersanelere ve armatörlere yönelik eğitimler ve seminerler sunmuştur. Mayıs 2017 tarihinden beri İTÜ Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği ve İTÜ-KKTC Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliğinde öğretim üyesi olarak çalışıyor.


Enerji Ekonomisi

petrol mühendisleri odası pmo türkiye denizlerinde petrol ve gaz aramacılığı