'Türkiye'den Suriye'ye ELEKTRİK ihracatı' konulu duyuru yaptı!

TAKİP ET

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 'Türkiye'den Suriye'ye elektrik ihracatı' konulu duyuru yaptı. Ayrıntılar...

-  EPDK, 'Türkiye'den Suriye'ye elektrik ihracatı' konulu duyuru yaptı. EPDK duyurusunun tam metnini aşağıda okuyabilirsiniz. 
 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)

Türkiye- Suriye Arasında Karkamış DM’ye Bağlı Mevcut Enterkonneksiyon Hattı İçin Yapılan Kapasite Tahsisi Başvurusuna İlişkin Duyuru

'Tedarik lisansı sahibi Ak Energy Elektrik Enerjisi Tedarik Toptan Satış Ltd. Şti., 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde Türkiye - Suriye arasında mevcut dağıtım gerilim seviyesindeki enterkonneksiyon hattı üzerinden izole bölge besleme yöntemi ile Suriye’ye elektrik enerjisi ihracatı yapmak üzere iki yıl boyunca Karkamış DM’den azami 4,5 MW kapasitenin tahsisi için Kurumumuza lisans tadili başvurusunda bulunmuştur.

Elektrik Piyasası İthalat ve İhracat Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin dördüncü fıkrasının (b) bendi uyarınca Türkiye-Suriye arasında mevcut Karkamış DM’ye bağlı dağıtım gerilim seviyesindeki enterkonneksiyon hattını kullanmak suretiyle Suriye’ye elektrik enerjisi ihracatı faaliyetinde bulunmak isteyen tedarik veya elektrik üretim lisansı sahibi tüzel kişiler ile aynı hattı kullanmak suretiyle Suriye’den elektrik enerjisi ithalatı faaliyetinde bulunmak isteyen tedarik lisansı sahibi tüzel kişilerin ilgili mevzuat hükümlerinin gerektirdiği usulle 19/4/2022 günü mesai bitimine kadar Kurumumuza başvuruda bulunmaları gerekmekte olup bu tarihten sonra yapılacak olan başvurular kabul edilmeyecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'


ENERJİ EKONOMİSİ

suriyeye elektrik ihracatı EPDK duyuruları enerji ekonomisi