'Türkiye'de Radyasyon Kaynakları 2021' - Nükleer Düzenleme Kurumu yayınladı!

TAKİP ET

Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK), 'Türkiye'de Radyasyon Kaynakları 2021' dokümanını yayınladı. Yeni yayınlanan doküman'ın ayrıntılar...

'Türkiye’de Radyasyon Kaynakları 2021' Dokümanı!
(Nükleer Düzenleme Kurumu)

İçerik:
-'Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) ulusal radyasyon kaynakları kayıt sisteminde yer alan radyasyon kaynaklarının 2021 yılı sonu itibarıyla sayıları ve ülke genelindeki dağılımları ile 2021 yılında gerçekleştirilen yetkilendirme ve denetim faaliyetlerine ilişkin bilgiler.

Amaç:
'Ülkemizde bulunan radyasyon kaynakları (X-ışını cihazları, kapalı ve açık radyoaktif kaynaklar ile kapalı radyoaktif kaynak içeren cihazlar) ve bu kaynakların kullanımları ile ilgili olarak yapılan yetkilendirme ve denetim faaliyetlerine yönelik verileri sunmaktır.
 

Ayrıntılar...

NDK'nın (Nükleer Düzenleme Kurumu) yeni yayınladığı (24 Şubat 2022) 'Türkiye’de Radyasyon Kaynakları 2021' başlıklı çalışması ile, Türkiye'nin radyasyon kaynakları (Cihazlar, ölçüm aletleri vb) ayrıntılı bir şekilde ortaya kondu. Çalışmada öne çıkan başlıklardan biri de, toplam ve illere göre 'Nükleer Ölçüm Cihazı' verileri oldu. NDK verilerine göre, en fazla Nükleer Ölçüm Cihazı Ankara ve İstanbul'da var.

Tunceli, Sinop, Giresun ve Bayburt illerinde hiç yok
Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) verilerine göre, 569 adet Nükleer ölçüm cihazı ile Ankara ilk sırada yer aldı. Ankara'yı 465 cihaz ile İstanbul ikinci sırada ve 404 adet ile de Kocaeli 3. sırada izledi. 
Tunceli, Sinop, Giresun ve Bayburt'ta ise, Nükleer ölçüm cihazı hiç yok.

İllere göre nükleer ölçüm cihaz sayısı için aşağıdaki haritayı inzeleyiniz...

 

İllere göre,
Sabit Nükleer Ölçüm Cihazı sayısı

 


 

 

Türkiye'de Radyasyon Kaynakları - 2021

Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK)


Raporun tamamını okumak için TIKLAYIN!



Enerji Ekonomisi





Amaç: 

Nükleer ölçüm cihazı sayısı Nükleer Düzenleme Kurumu NDK Nükleer Ölçüm Cihazı nükleer enerji