Türk Prysmian Kablo - 'İş dünyasında kadınlar için fırsat…'

TAKİP ET

İstihdamda fırsat eşitliğini destekleyen Prysmian Group, teknoloji alanında kadın iş gücünü artırmaya yönelik STEM IT programı ile 2030 yılına kadar 500'ün üzerinde kadın çalışanı bünyesine katmayı hedefliyor.

İstihdamda fırsat eşitliğini destekleyen Prysmian Group, teknoloji alanında kadın iş gücünü artırmaya yönelik STEM IT programı ile 2030 yılına kadar 500’ün üzerinde kadın çalışanı bünyesine katmayı hedefliyor. Türk Prysmian Kablo CEO’su Ülkü Özcan, “Hayat Birlikte Güzel” temasıyla gerçekleşen Gücümüz Eşitliğimiz Zirvesi’nde, Türk Prysmian Kablo’nun eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık vizyonunu paylaştı.

Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Türk Prysmian Kablo, kurum kültürü olarak benimsediği eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık ilkeleri doğrultusunda öncü rolünü sürdürüyor. 

Türk Prysmian Kablo CEO’su Ülkü Özcan, Global Compact Türkiye Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu’na bağlı Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen Gücümüz Eşitliğimiz Zirvesi’nde şirketin eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık ilkeleri kapsamında sürdürdüğü çalışmaları iş dünyasıyla paylaştı.  

Türk Prysmian Kablo CEO’su Ülkü Özcan, kendi iş serüvenini anlatarak başladığı konuşmasında, “Öğrenilmişlikle hareket ediyoruz. Oysa kadının farklı, erkeğin farklı yetenekleri var. Kadın-erkek konusunu çeşitlilik ve zenginlik yaratan bir ortak akıl olarak görüyorum” dedi. Farklılıkları destekleyince kapsayıcılığın geldiğini de belirten Özcan, “Kadın her alanda rol alabilir, elini kaldırdığı sürece” diye konuştu.

 

ENERJİ EKONOMİSİ

Türk Prysmian Kablo