'' Turcas Kuyucak Jeotermal Elektrik Üretim AŞ'' başlıklı açıklama yaptı!

TAKİP ET

''Hisse Alım Sözleşmesi'nde belirtilen prim mekanizması kapsamında 2.000.000 USD tutarında ödeme Turcas Petrol A.Ş. tarafından hak edilmiş olup söz konusu tutar tahsil edilmiştir.''

2.000.000 dolar tahsil edildi!

TURCAS PETROL A.Ş.

Turcas Petrol ''Finansal Duran Varlık Satışı'' başlıklı KAP'a bildirim yaptı: '''21/12/2021 tarihli Özel Durum Açıklamamızda da belirtildiği üzere Fransa menşeli bir enerji şirketi olan Albioma SA ("Alıcı") ile Turcas Petrol A.Ş. arasında Turcas Petrol A.Ş.'nin Turcas Kuyucak Jeotermal Elektrik Üretim A.Ş.'de ("Turcas Kuyucak") sahip olduğu hisselerinin tamamının satışına ilişkin 21/12/2021 tarihli bir Hisse Alım Sözleşmesi ("Sözleşme") imzalanmış ve söz konusu hisse devir işlemi 14/02/2022 tarihinde tamamlanmıştı.

Alıcı tarafından aynı ruhsat sahası içinde gerçekleştirilmesi planlanan potansiyel kapasite artış (yeni santral) yatırımına ilişkin şartların gerçekleşme durumuna göre ve bu şartların gerçekleştiği tarihte hisse satış bedeline ilave olarak toplamı 4.500.000 USD seviyesinde olabilecek ilave ödemelerin de Şirketimize ileriki yıllarda yapılabileceği ilgili açıklamalar çerçevesinde belirtilmişti. Bu konuya ilişkin olarak Hisse Alım Sözleşmesi'nde belirtilen prim mekanizması kapsamında 2.000.000 USD tutarında ödeme Turcas Petrol A.Ş. tarafından hak edilmiş olup söz konusu tutar tahsil edilmiştir.

İşleme ilişkin daha detaylı bilgiler Özel Durum Açıklaması içerisindeki tabloda yer almaktadır.'''

 

enerji haberleri

turcan petrol enerji haberleri