Tüketiciler en fazla ELEKTRİK hizmetlerinden şikayet etti - EPDK Raporu!

TAKİP ET

Tüketiciler (aboneler), geçen yıl en fazla şikayeti elektrik hizmetlerinden (Dağıtım ve perakende) yaptı. Ayrıntılar haberin içinde...

Tüketiciler ya da aboneler, geçen yıl en fazla şikayeti, elektrik hizmetlerinden (Dağıtım ve perakende) yaptı. Şikayetlerin 3'te 2'si elektrik sektörüne ait. 

 

ayrıntılar!

Tüketiciler (aboneler), geçen yıl en fazla şikayeti elektrik hizmetlerinden (Dağıtım ve perakende) yaptı. Şikayetlerin 3'te 2'si elektrik sektörüne ait. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 2022 Yılı Faaliyet Rapuru'nu yayınladı. Tüketici şikayetlerine de yer verilen raporda, 2022 yılı için en fazla şikayettr elektrik sektörü ilk sırada yer adlı. Elektrik sektörünü 2. sırada doğal gaz ve 3. sırada da petrol - akaryakıt sektörü izledi.  Ancak şikayetlerin 3'te 2'si elektrik sektörüne ait. Geri kalan 3'te 1Lik bölümde doğal gaz, petrel ve LPG sektörüne ait. 

 

Tüketicilerin en çok şikayet ettiği sektörler ve sayıları!

 Elektrik 

 151.943 adet

 Doğal gaz

   41.516 adet

 Petrol 

     8.988 adet

 LPG

       843 adet

 Diğer

    8.078 adet

Kaynak: Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu 2022 Yılı Faaliyet Raporu.

 

Şikayet Bildirimlerinin Sektörel Dağılımı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu 2022 Yılı Faaliyet Raporu: ''Şikayetlerin sektörel dağılımında 151.943adet (%71,9) ile en fazla paya sahip olan sektör elektrik sektörüdür. Elektrik sektörünü 41.516 adet (%19,6) ile doğal gaz sektörü, 8.078 adet (%3,8) ile diğer, 8.988 adet (%4,3) ile petrol sektörü ve 843 adet (%0,4) ile sıvılaştırılmış petrol gazları sektörü izlemiştir. Özellikle elektrik ve doğal gaz sektörlerine ait bu oranlar yorumlandığında elektrik ve doğal gaz sektöründe 2022 yılında toplam 67 milyondan fazla tüketicinin/abonenin (serbest ve serbest olmayan) olduğu hususu dikkate alınmalıdır. 
Kurum yazışma sistemi içine alınan bildirimlerin tamamı sektör dairelerine gönderilmemektedir. Kurum tarafından doğrudan incelenmeye alınmayan ve şirketler tarafından cevaplanması ve değerlendirilmesi gereken şikayetler ilgili şirketlere yollanmaktadır.''

 

enerji tüketici haberleri - enerji ekonomisi

enerji tüketici haberleri tüketici haberleri elektrik şikayetleri EPDK faaliyet raporu