TOPCON teknolojisine sahip GÜNEŞ panellerini ilk kez sergileyecek - HT Solar!

TAKİP ET

Türkiye'ye başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesine sağladığı güneş panelleri ile yenilebilir enerji sektörünün lider firmalarından biri olan HT Solar Enerji, SolarEX İstanbul'da, yeni nesil TOPCON teknolojisine sahip güneş panellerini ve yeni teknoloji ürünlerini ilk kez beğeniye sunacak.

Türkiye’ye başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesine sağladığı güneş panelleri ile yenilebilir enerji sektörünün lider firmalarından biri olan HT Solar Enerji, SolarEX İstanbul’da, yeni nesil TOPCON teknolojisine sahip güneş panellerini ve yeni teknoloji ürünlerini ilk kez beğeniye sunacak.

 

ayrıntılar...

Güneş enerjisi ve teknolojileri sektöründe dünyanın en büyük 5 fuarı arasında yer alan Uluslararası Güneş Enerjisi Teknolojileri ve Depolama Fuarı SolarEX İstanbul kapılarını açıyor. 4-6 Nisan tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan SolarEX İstanbul’da ürün yelpazesine eklediği son teknolojiye sahip güneş panellerini tanıtacak olan HT Solar, Türkiye için ürettiği 5 milyonun üstünde paneli temsilen özel olarak tasarlanan panelini de standında fuar ziyaretçilerine sergilemeye hazırlanıyor.

Yıllık 2 GW’lık güneş paneli üretim kapasitesiyle Türkiye’nin yanı sıra başta ABD olmak üzere birçok ülkenin önemli çözüm ortağı olan HT Solar, SolarEX İstanbul’da ilk kez sergilemeye hazırlandığı TOPCON teknolojisine sahip güneş panelleri ile müşterilerine yüksek performanslı ve daha verimli enerji üretimi fırsatı sunuyor. HT Solar’ın standında sergileyeceği TOPCON HT72 - 18X – 580 W Bifacial Double Glass ve TOPCON HT54 - 18X - 435W Double Glass Black ürünleri Nisan ayında piyasaya sunulacak. TOPCON teknolojisine sahip iki panel üst düzey anti-PID özelliği, çift yönlü enerji üretim performansı, mükemmel düşük ışık performansı ve daha düşük güç kaybı ile günümüzün en ileri güneş paneli teknolojisi konumunda bulunuyor. 

 

HT Solar, TOPCON teknolojisini Türkiye’de yatırımcılarla buluşturuyor

HT Solar’ın SolarEX İstanbul’da ilk kez sergileyeceği son teknoloji harikası TOPCON güneş panelleri her hava koşullarında yüksek performansa sahip olmasıyla yatırımcılara bir fırsat sunuyor. TOPCON panelleri, yıl boyunca nispeten az güneş alan bölgelerde bile yüksek verimlilikle güç üretirken, HT Solar'ın bu bölgelerdeki varlığı ve etkinliği önemli ölçüde artacak. HT Solar yaptığı büyük Ar-Ge yatırımları sayesinde TOPCON güneş panellerinden yüzde 2 daha fazla enerji üretmeyi başararak bu alanda önemli bir başarıya da imza atarak farkını ortaya koydu. Bu sayede, HT Solar iş ortaklarına sağladığı faydanın yanı sıra doğanın geleceğine de önemli bir katkıda sağlayacak.

HT Solar, SolarEX İstanbul’da, TOPCON teknolojisine sahip güneş panellerinin yanı sıra yeni nesil teknolojiye sahip ürünlerini de ilk kez sergilemeye hazırlanıyor. 

 

5 milyonuncu panele imzalar atılıyor

Türkiye’deki 12 GW’lık kurulu güneş paneli gücünün 2 GW’lık kısmında imzası olan HT Solar, kısa süre önce önemli bir kilometre taşını geride bıraktı. Türkiye için ürettiği panel sayısı 5 milyonu aşan firma, 5 milyonuncu ürünü temsilen bir paneli de standında sergileyecek. Türkiye’deki iş ortaklarıyla bu başarıya ulaşan firmanın 5 milyonuncu paneline, standı ziyaret eden iş ortakları imzalarını atarak bir hatıra bırakacak.

Kısa süre önce Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı’nın “Sürdürülebilir Enerji Sponsoru” olan HT Solar, takım oyuncularının imzaladığı formayı da standında sergileyecek. Öte yandan HT Solar standını ziyaret eden katılımcılar, bilgi yarışması ve eşleştirme oyunu gibi etkinliklere katılarak hem eğlenceli vakit geçirme hem de çeşitli hediyeler kazanma fırsatı yakalıyor.

 

BİLGİ

HT Solar  - tarihçe

Çin Halk Cumhuriyeti’ne ait HT-SAAE’nin iştiraki olarak İstanbul Tuzla Serbest Bölgesinde 2016 yılında kurulan HT Solar Enerji, yıllık 2 GW’lık güneş paneli üretim kapasitesiyle Türkiye ve ABD pazarları başta olmak üzere dünyanın birçok noktasına güneş paneli tedarik ediyor. Türkiye’de 2 GW’lık kurulu güce ulaşan HT Solar, ülkenin güneş enerjisinden sağladığı enerjisinin yaklaşık yüzde 20’sini tek başına karşılıyor. Bloomberg’in prestijli TIER 1 listesinde 8 yıldır yer alarak dünya devleri ile rekabet eden HT Solar, Türkiye üzerinden sadece ABD pazarına da yıllık 1 GW’lık ihracat gerçekleştiriyor. 500’e yakın çalışanı bulunan HT Solar, 2023 yılını 554 milyon dolar ciro ile kapatırken, firmanın aktif büyüklüğü ise 3 milyar liraya ulaştı. HT Solar bu rakamlarla 2018 yılından bu yana ISO 500 listesinde panel üreticileri arasında liderliğini sürdürüyor. HT Solar, Türkiye ve ABD dışında Japonya, Hindistan, Lüksemburg, Hollanda ve Brezilya gibi birçok ülkeye güneş paneli üretiyor.

 

(Güneş enerjisi ve teknolojileri sektörü)

güneş enerjisi ve teknolojileri sektörü