Tezmaksan Akademi - Sanayide mesleki eğitime destek...

TAKİP ET

- Sosyal sorumluluk projesi olarak 2015 yılında kurulan Tezmaksan Akademi, günümüzde onlarca sektör profesyoneli, yüzlerce öğrenci ve eğitimciye kaynak oluşturan, mesleki gelişimlerine katkı sunan bir yapı olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Kuruluşundan bu yana 152 öğretmen, 372 lise öğrencisi, 291 üniversite öğrencisi ve Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İran, Hollanda, Kosova gibi ülkelerden 1.000’i aşkın CNC operatörüne ücretsiz eğitim veren Tezmaksan Akademi, pandemiyle birlikte eğitimlerini online platforma taşıdı. Son 1 yılda online mecrada yaklaşık 120 farklı eğitimde 4.300’ü aşkın kişiyle buluşan Tezmaksan Akademi, ayrıca sanayideki dönüşümü de yakından takip ederek geleceğin profesyonellerinin eğitimlerini kurguluyor.

 

AYRINTILAR

Makine kullanabilen ve makine üreten gençler yetiştirmek için faaliyetlerini sürdüren Tezmaksan Akademi, genç nüfusu yarınlara hazırlamanın bilinciyle çalışmalarına devam ediyor. Özellikle dijital dönüşümün hızlandığı günümüzde kalifiye iş gücüne olan ihtiyacın artmasıyla birlikte eğitimlerini güncelleyen Tezmaksan Akademi, kuruluşundan bugüne 152 öğretmen, 372 lise öğrencisi, 291 üniversite öğrencisi ve çeşitli ülkelerden 1.000’i aşkın CNC operatörüne ücretsiz eğitim desteği sundu. 

 

1 yılda 120 farklı eğitimle 4.300’ü aşkın kişiye ulaşıldı

Pandemi döneminde eğitimleri online gerçekleştirdiklerini belirten Tezmaksan Akademi Başkanı Hakan Aydoğdu, “Pandemiyle birlikte eğitimlerimizi hızlıca online platforma taşıdık ve 1 yılda online’da yaklaşık 120 farklı eğitimde 4.300’ü aşkın kişiyle bir araya geldik. Ayrıca CNC operatörünün el kitabı, Torna ile Şekillenen Hayatlar, Kadın Sanayici Olmaz mı Dediniz? gibi yayınlarımızla da sektöre kaynak sağladık. Çeşitli platformlarda düzenli şekilde eğitim ve seminerlerimize devam ediyoruz” dedi.

Tezmaksan Akademi’nin sanayideki dönüşüme de kayıtsız kalmadığını ifade eden Aydoğdu, “Eğitim planlamalarımızda yeni nesil uygulamaları da programlarımıza katıyoruz. Bu kapsamda dijital dönüşümle birlikte kariyerinde farklı bir yön çizmek isteyen sektör profesyonelleri ve geleceğin profesyonellerinin eğitimlerini kurguluyoruz. Çeşitli ülkeler için yapılmış Endüstri 4.0’a hazır olma endeksine bakıldığında Türkiye tereddüt edenler arasında bulunuyor. Bu doğrultuda robot kullanımının yanı sıra üretebilen gençlere de ihtiyacımız var. Bu da ancak doğru dizayn edilmiş bir eğitimle mümkün” şeklinde konuştu.

 

Sanayileşmenin önündeki engelleri kaldırmak için çalışıyoruz

Türkiye’nin en önemli takım tezgahı üreticisi olan Tezmaksan bünyesindeki akademinin lise ve üniversitelerle önemli çalışmalar yaptığını anımsatan Aydoğdu, etki alanlarının yurt dışına kadar genişlediğinin altını çizdi. Aydoğdu, şunları kaydetti: “Bir sosyal sorumluluk projesi olarak okullarda yeterli makine teçhizatın olmaması, olanların da verimli kullanılmaması, eğitmenlerin eğitimlerinin sektör beklentilerinin altında kalması gibi sebepler dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlenen ilgili bölüm öğretmenlerine de meslek içi eğitimler düzenledik. Biz gençlerin mesleki eğitime yönelmesinin, Türkiye’nin sanayileşmesinin önündeki en büyük engeli de ortadan kaldıracağına inanıyoruz ve bu inançla çalışıyoruz.”

 

Tezmaksan Akademi 14 meslek lisesinde 1 haftada 52 makine kurulumu yaptı

Tezmaksan Akademi, sektöre nitelikli personel yetiştirme konusundaki yoğun çabasını meslek liselerine verdiği destekle farklı bir boyuta taşıyor. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün açtığı “AB Mali Yardımı ve KfW ile İşbirliği Kapsamında Makine Teknolojisi Alanı Atölye Ekipmanları Alımı” ihalesini kazanan Tezmaksan, 12 adet NC satıh taşlama tezgahı, 10 adet C eksenli CNC torna tezgahı, 5 adet CNC torna tezgahı, 7 adet CNC tel erezyon tezgahı, 5 adet CNC damla erezyon tezgahı ve 13 adet 4 eksen CNC dik işleme merkezi olmak üzere toplam 52 adet makinenin kurulumunu 8 farklı bölgede bulunan 14 meslek lisesinde 7 gün içerisinde tamamlayarak önemli bir başarıya imza attı. Adana’daki 1 okula 6 makine, Bursa’daki 3 okula 12 makine, Gaziantep’teki 1 okula 4 makine, Şanlıurfa’daki 2 okula 9 makine, Hatay’daki 1 okula 3 makine, İstanbul’daki 4 okula 12 makine, Kilis’teki 1 okula 3 makine ve Mersin’deki 1 okula 3 makinenin kurulumu başarıyla gerçekleştirildi. 
Ayrıca Tezmaksan Akademi, sanayide cinsiyet eşitliğini de destekleyerek sektöre öncülük ediyor. Kadınların sanayiye ve dolayısıyla ekonomiye katılımını sağlayacak projelere imza atan Tezmaksan Akademi, özellikle Kadın Sanayici Olmaz mı Dediniz? İsimli kitabıyla kadınların üretimdeki rolünü gözler önüne seriyor. Kitabın gelirleri ise kız öğrencilerin bursları için kullanılıyor. 

Enerji Ekonomisi