Temiz enerjinin kıtanın ekonomik geleceği için sunduğu fırsatları anlattı - Afrika İklim Zirvesi!

TAKİP ET

''İcra Direktörümüz Fatih Birol bu hafta Nairobi'deki Afrika İklim Zirvesi'nde, Afrika'nın küresel enerji ve iklim sorunlarındaki artan rolünü ve temiz enerjinin kıtanın ekonomik geleceği için sunduğu fırsatı tartışmak üzere hükümetlerden, endüstriden ve sivil toplumdan liderlerle bir araya gelecek.''

Afrika'nın enerji ve iklim geleceğine ilgi duymak

Uluslararası Enerji Ajansı (UEA)... ''İcra Direktörümüz Dr. Fatih Birol bu hafta Nairobi'deki Afrika İklim Zirvesi'nde, Afrika'nın küresel enerji ve iklim sorunlarındaki artan rolünü ve temiz enerjinin kıtanın ekonomik geleceği için sunduğu fırsatı tartışmak üzere hükümetlerden, endüstriden ve sivil toplumdan liderlerle bir araya gelecek.

Zirvede, Afrika Kalkınma Bankası Grubu'ndan (AfDB) Dr. Birol ve Başkan Akinwumi Adesina, iki kuruluşumuzun birlikte üzerinde çalıştığı Afrika'da Temiz Enerjinin Finansmanı ile ilgili yeni raporu da başlatacak. Afrika ülkelerinin evrensel enerjiye erişebilmeleri, ekonomilerini geliştirebilmeleri ve iklim taahhütlerini yerine getirebilmeleri için kıtadaki enerji yatırımlarının hızla artması gerekiyor. Çarşamba günü gelecek olan yeni rapor, bunun gerçekleşmesine yardımcı olmak için finansman maliyetlerini düşürmenin ve sermayeye erişimi artırmanın yollarını ortaya koyuyor.

 

Afrika'daki önemli bir enerji sorunu, Ajansımızın AfDB ortaklığında yayınladığı yakın tarihli bir raporun konusu olan temiz pişirme yakıtlarına erişim sağlamaktır. Herkes için Temiz Pişirme Erişimi Vizyonuna göre, dünyadaki her üç kişiden yaklaşık biri yemeklerini hala açık ateşte veya temel ocaklarda pişiriyor ve bu da sağlığa, yaşam standartlarına ve cinsiyet eşitliğine önemli zararlar veriyor. Ancak raporda, bu zorluğun 2030 yılına kadar nispeten mütevazı bir yatırımla aşılabileceği tespit edildi.

Bu yayınlar, Ajansın Afrika enerji konularına uzun süredir devam eden ve artan bağlılığını yansıtmaktadır. Şu anda IEA Ailesinin beş Afrikalı üyesi var: Mısır, Kenya, Fas, Senegal ve Güney Afrika, Kenya ve Senegal bu yılın başlarında katılıyor.

Kenya Cumhurbaşkanı William Ruto ve Dr. Birol'un Afrika için Yeni Bir Enerji Anlaşmasına duyulan ihtiyaç hakkındaki temiz pişirme raporunu ve son ortak yorumunu okuyun. Dr. Birol'ün Afrika İklim Zirvesi'ne katılımı ve yeni finansman raporunun yayınlanmasıyla ilgili güncellemeler için web sitemizden takip edebilirsiniz''.


afrika enerji piyasaları

afrika enerji piyasaları Uluslararası Enerji Ajansı UEA